Slovenija
39 ogledov

Googlovo snemanje promocija za slovenski turizem

Googlovi avtomobili David Jug
Google bo v torek v Sloveniji začel s snemanjem mest, naselij, vasi in ulic. S posebno 360-stopinjsko prostorsko fotografsko tehniko bodo posneli tudi slovenske znamenitosti.

S pomočjo Google Street Viewa lahko prav vsak uporabnik aplikacije raziskuje svetovne znamenitosti, naravna čudesa in tudi na podlagi tega lažje načrtuje pot svojega potovanja.

"Prednosti je veliko. Načrtovanje potovanja je lahko enostavno, privarčujete lahko veliko časa. Že v naprej si lahko pogledate, katere restavracije so na poti, si ogledate kakšni so hoteli in njihova okolica,“ so nam odgovorili pri Googlu, kjer dodajajo, da lahko hotelske verige ali restavracije najdemo tudi v njihovi knjižnici, kar je lahko dobra promocija.

Strogo varovanje zasebnosti

Kot obljubljajo pri Googlu, bodo pri fotografiranju slovenskih ulic zagotovili visok nivo varovanja zasebnosti. "Za vse Street View fotografije bo Google še pred objavo zameglil obraze in registrske tablice vozil ter tako zagotovil varovanje zasebnosti."

V tujini je bilo okoli zasebnosti velik razprav, tudi na temo, da bi lahko tatovi posnetke hiš izkoristili za kriminalna dejanja. Pri Googlu so nam odgovorili, da bodo imeli uporabniki možnost, da na njihovi spletni strani, kjer se nahaja sporna slika, prijavili napako, Google pa naj bi se na to odzval v kratkem času.

Ponovnega snemanja ulic ne bo

Točnega števila avtomobilov, ki bodo v treh mesecih posneli slovenske ceste in ulice, nam niso želeli izdati, so nam pa odgovorili, da, nimajo namena čez čas ponovno še enkrat posneti Slovenije, saj se trenutno posvečajo temu, da bi v svojo bazo posneli in shranili čim več držav sveta.

Snemanje bodo morali prilagajati vremenskim razmeram, obdelava podatkov pa lahko traja več mesecev. Ogled Slovenije s pomočjo Google street viewa naj bi bil možen konec leta, ali pa v začetku prihodnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.