Slovenija
42 ogledov

Gorenak bi omejil število plačanih kilometrov

policist motorist spretnostna vožnja Žurnal24 main
Zatiskanje pasu. Gorenak eno od možnih rešitev vidi v tem, da bi plačevali potne stroške le za omejeno število kilometrov.

"Ena od rešitev, ki jo vidim, je ta, da zakonsko določimo določeno število kilometrov, ki jih bo država še plačevala za potne stroške, recimo 60 kilometrov, lahko tudi kaj več, morda 100 kilometrov. V vseh ostalih primerih nad to mejo pa le v primeru, če država posamezniku ne bi mogla zagotoviti nastanitvenih kapacitet. Zakon mora zajeti vse kategorije javnih uslužbencev," enega od možnih načinov varčevanja na svojem blogu razlaga notranji minister Vinko Gorenak.

V luči vsesplošnega zategovanja pasu meni, da bi morali sredstva ne samo omejiti, pač pa tudi prerazporediti. Gorenak tako poudarja, da je nesprejemljivo, da se v Ljubljano in na Primorsko vozijo policisti s Štajerske in Prekmurja, potni stroški pa tako znajo segati tudi čez 1500 evrov mesečno.

Pri opremi brez varčevanja

„Številke kažejo, da za potne stroške damo skoraj štirikrat toliko, kot za opremo,“ zapiše Gorenak in ravno področje opreme je po njegovem mnenju tisto, na katerem ne bi smeli varčevati: „Ne gre le za vsakodnevno opremo, kot so uniforme, gre tudi za zaščitna sredstva policistov, za specialno opremo, za vozila in vse ostalo. Ne moremo pristajati na to, da bi se policisti vozili v vozilih, ki bi bila na meji tehnične brezhibnosti ali kaj podobnega, ne moremo pristati na to, da bodo življenja policistov, zaradi pomanjkljive opreme ogrožena.“





Komentarjev 1
  • graff 08:21 05.marec 2012.

    Gospod Gorenak, a boste potem policiste (eni so že ) nastanili v takoimeniovane policijske domove, kjer velja kasarniški red, pa ne gre za mlade ljudi do 18 let, gre tudi za take od 18 do 30 in več let. V ...prikaži več kateri službi pa kaj takega še sploh počnejo razen v policiji. Radi bi imeli policiste čisto blizu službe, ki bi vam delali za 700 evrov po 250 in več ur na mesec. Streznite se gori v politiki in začnite problem reševati v vrhu, ki se je odebelil ne samo na GPU in v MNZ ampak celotnem javnem sektorju. Če imate slepca v koaliciji, v vrhu DZ, ki se spreneveda, zanj pa sedaj laja bivša ZARES LDS-ovka oz. nora korošica, še ne pomeni da vam verjame vesoljna Slovenija.