Slovenija
21 ogledov

Gorenjci bi imeli olimpijske igre

Bo planiška skakalnica prizorišče zimskih olimpijskih iger? Žurnal24 main
Pobudi bohinjskega župana, da bi Zgornja Gorenjska oziroma Slovenija organizirala zimske olimpijske igre leta 2018, je pritegnilo še šest gorenjskih županov.

Na zadnji koordinaciji občin Zgornje Gorenjske, ki zajema bohinjsko, kranjskogorsko, jeseniško, radovljiško, blejsko, gorjansko in žirovniško občino, so župani soglasno sprejeli sklep o kandidaturi za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2018. S pobudo so seznanili tudi Olimpijski komite Slovenije, Ministrstvo za šolstvo in šport RS ter predsednika vlade.

Infrastruktura je na voljo
Bohinjski župan Franc Kramar je prepričan, da Zgornja Gorenjska zagotavlja vse pogoje za izvedbo olimpijskih iger. Pravi, da Gorenjska s preostalo Slovenijo premore vso infrastrukturo, potrebno za izvedbo tekmovanj v zimskih olimpijskih disciplinah. Najoptimalnejša lokacija za olimpijsko vas bi bil po njegovih besedah Bled, s čimer pa se niso strinjali njegovi kolegi, ki so bolj naklonjeni Ljubljani.

Kramar je še namignil, da bo po "olimpijskem programu" za organizacijo olimpijskih iger leta 2018 na vrsti Evropa, kar le še dodatno zvišuje možnosti Slovenije, da zmaga v postopku izbire lokacije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.