Slovenija
24 ogledov

Gorenjci na vrsti drugo leto

(Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Gradnja avtocestnega križa se po dolgih letih bliža koncu. V sredo bodo tako odprli zadnji manjkajoči odsek dolenjske avtoceste, čez eno leto pa še zadnji odsek gorenjske avtoceste.

Tisti, ki se vsak dan vozite iz Dolenjske v Ljubljano, boste od srede naprej hitreje in udobneje pripeljali v prestolnico. Ob enajsti uri dopoldne bodo namreč odprli odseka Pluska–Ponikve in Ponikve–Hrastje.

Tiskovni predstavnik Darsa Marjan Koler je za zurnal24.si ob tem dejal, da se bomo lahko od Obrežja do Karavank v celoti po avtocesti zapeljali že pred poletno sezono prihodnje leto.

Takrat bodo namreč odprli še manjkajoči odsek med Peračico in Podtaborom. Dela so tam precej zahtevna, saj je treba na novo zgraditi viadukt Peračica in obnoviti starejši predor.

Dela v skladu z načrti potekajo tudi pri gradnji hitre obalne ceste med Koprom in Izolo. Predor Kastelec tako počasi že dobiva svojo podobo, prvič pa bi se lahko skozenj zapeljali na začetku marca leta 2013. Potek njegove gradnje si lahko ogledate na spletni strani Darsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.