Slovenija
12 ogledov

Gorenjci zadovoljni z obiskom

(Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
V prvih sedmih mesecih letošnjega leta je bilo v primerjavi z enakim obdobjem lani za deset odstotkov več nočitev. Podatki o obisku Kranjske Gore so enako spodbudni.

Največ nočitev, in sicer kar 92 odstotkov, so opravili tuji gostje. Med njimi je največji porast v obdobju med januarjem in koncem letošnjega julija v primerjavi z lanskim letom: Srbi (98-odstoten porast), Izraelci (+ 23 %), Belgijci (+20 %), Američani (+ 14 %) in Slovenci (+ 9 %).

Kljub večji zasedenosti nastanitvenih kapacitet je pri gostih v Kranjski Gori mogoče opaziti manjšo potrošnjo. Podobno opažajo tudi na Bledu. Ponudniki tako beležijo od 10- do 30-odstotno manjšo porabo turistov.

Največ nočitev so še vedno opravili Italijani in Britanci ter Nemci. Blejski turistični delavci pa v prvih sedmih mesecih beležijo tudi za 10 odstotkov večji obisk Blejskega gradu.

V primerjavi z lanskim julijem je Bled obiskalo za devet odstotkov več turistov. Hotelske sobe so bile pri tem precej dobro zasedene (od 80 do 100 odstotkov).

Število vseh nočitev v hotelih, penzionih in kampu pa je bilo v juliju 84.357, kar je bolje od preteklih let, razen od leta 2004, ko so na Bledu slavili tisočletnico – takrat so opravili 86.295 nočitev.

Kranjska Gora: Zadovoljni z obiskom
Junija in julija so kranjskogorski turistični delavci zabeležili za okoli dva odstotka več prenočitev kot v istem obdobju lani. Za prvih sedem mesecev letošnjega leta pa je bilo za 10 odstotkov več prenočitev.

Ali so z obiskom zadovoljni na Obali, v Mariboru in v Ljubljani? Več v povezavi.

Tako kot na Bledu je tudi Kranjsko Goro obiskalo manj domačih gostov.

Namesto njih so beležili porast turistov iz Belgije, Španije in Skandinavije.

Trenutno so hotelske kapacitete v Kranjski Gori 90-odstotno zasedene, zasebne sobe in apartmaji pa nekoliko manj.

Tudi napovedi za destinacijo za avgust so optimistične, saj hoteli pričakujejo približno 95-odstotno zasedenost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.