Slovenija
65 ogledov

Gorjupova bi 30 tisočakov

Nekdanja predsednica uprave Marta Gorjup Brejc ima do Peka več tožbenih zahtevko Žurnal24 main
Tožba. Peko bo izpodbijal več finančnih zahtevkov nekdanje predsednice uprave Marte Gorjup Brejc.
Samo mir želimo,
je ob tožbenih zahtevkih Marte Gorjup Brejc, ki jih bo Peko izpodbijal, povedal predsednik uprave družbe Janez Sajovic.

Marta Gorjup Brejc, nekdanja predsednica uprave Peka, je zoper družbo vložila več tožbenih zahtevkov. Njen naslednik na mestu prvega moža družbe Janez Sajovic meni, da so moralno sporni in neutemeljeni.

Zahteve Gorjup Brejčeve
Februarja razrešena predsednica uprave Peka v tožbi zahteva izplačilo odpravnine. Hkrati pričakuje vrnitev v delovno razmerje za šest mesecev in priznanje vseh povezanih pravic, vključno s plačo po individualni pogodbi 4.400 evrov bruto. Zahteva tudi odškodnino za neizkoriščen dopust v lanskem letu in regres. Vse z zamudnimi obrestmi.

Vsi njeni zahtevki

Marta Gorjup Brejc. Z mesta predsednice uprave Peka je bila razrešena 4. februarja.

Zahtevala je 26.764 evrov odpravnine z zamudnimi obrestmi. Vložila je tudi tožbeni zahtevek za izplačilo 748 evrov regresa skupaj z zamudnimi obrestmi od 4. februarja in 2.899 evrov nadomestila za neizkoriščen lanski dopust skupaj z zamudnimi obrestmi od 1. januarja.

V Peku pravijo, da je tožbeni zahtevek po odpravnini neutemeljen, saj gre za zakonsko obveznost, ki so jo sicer že poravnali. Resda ne v osmih dneh od razrešitve, kot je zahtevala Gorjup Brejčeva, temveč delno marca, v celoti pa aprila, poudarjajo v Peku. “Odpravnino smo plačali v dveh delih, ker nismo imeli sredstev,” pojasnjuje Sajovic. Sedanjega predsednika uprave sta ob tem zbodla hitrost, po kateri je Gorjup Brejčeva vložila ta tožbeni zahtevek, ter njeno pomanjkanje čuta za finančne in poslovne težave, v katerih se je podjetje sicer znašlo že v času njenega vodenja.
Odpovedni rok
Sajovicu se zdita neutemeljena tudi zahteva po vrnitvi v delovno razmerje do avgusta in izplačilo šestih plač. “Gorjup Brejčeva je bila februarja razrešena, dobila je odpravnino, zdaj pa v bistvu hoče, da jo vzamemo nazaj,” pravi. V Peku sicer menijo, da do odpovednega roka ni upravičena.

Zamudne obresti
Sajovic vidi pomanjkanje čuta tudi v zahtevi po izplačilu regresa in zamudnih obresti od 4. februarja, pri čemer opozarja, da preostali delavci regresa sploh še niso prejeli in da ga bodo najverjetneje junija. Če bo možno v enem obroku in ne v dveh, kot je to lani storila Gorjup Brejčeva, pravi. Podobno Sajovica čudi še njena zahteva po izplačilu zamudnih obresti za nadomestilo za neporabljen dopust v lanskem letu. “Nadomestilo bi si lahko do februarja izplačala že sama,” pravi.

Družba Peko bo tožbene zahtevke Gorjup Brejčeve izpodbijala, pravi Sajovic. Z nekdanjo predsednico uprave Peka pa nam ni uspelo priti v stik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.