Slovenija
77 ogledov

Gorše prišel na sojenje

Preiskava Branka Goršeta Saša Despot
Na ljubljanskem sodišču danes Brane Gorše. Grafolog: večino listin je podpisal sam in ne njegovi sodelavci.

Na ljubljanskem sodišču se danes nadaljuje sojenje stečajnemu upravitelju Branetu Goršetu. Prejšnji teden je sojenje odpadlo, saj je zmanjkalo policistov, da bi jih pripeljali iz Kopra.

Zaslišan je bil izvedenec grafološke stroke Dorijan Keržan, ki je potrdil, da je večino listin, ki  podpirajo domnevno sporno Goršetovo vodenje stečaja HKS Sicura, podpisal Gorše sam in ne njegovi sodelavci v njegovi odvetniški družbi. "Sporne listine je najverjetneje podpisal Gorše, čeprav ta trdi, da podpis ni njegov."

Trdi, da je podpisovala ona

Njegova sodelavka, nekdanja tajnica Daniela Draučbaher, je medtem trdila, da je na enem izmed dokumentov je "poskušala podpisat Goršeta", da bi nekoliko prestrašila dolžnike. "Kakšen dolžnik me ni najbolj resno jemal, pa sem mislila, da se bo malo ustrašil, če bo videl parafo od Gorseta," je dejala.

Grafolog se ni strinjal

Grafolog se razlago Draučbaherjeve ni strinjal. Pojasnil je, da je iz 65 primerjalnih podpisov lahko sklepati, da je podpis na spornem dokumentu Goršetov. Ob tem opozoril jo je opozoril, da je zakrivila kaznivo dejanje ponarejanja listin oziroma podpisa, če jih je dejansko ona podpisala. "Je pa to zelo dober ponaredek, če je to res ponaredek," je dejal grafolog.

Goršeta so pred kratkim priprli, ker ga sumijo oškodovanja podjetja Hidro. Prav tako naj bi oškodoval podjetje HKS, v katerem je, tako kot v Hidru, vodil stečaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.