Slovenija
77 ogledov

Gorška za prekršek opozorili

Generalni direktor policije Janko Goršek konkretne sodbe ni želel komentirati: " Žurnal24 main
Policija. Šefa ustavili s preteklo registracijo.

Nadzor. Prometni policisti so pred dnevi na poti iz Ljubljane v Celje med nadziranjem prometa ustavili šefa Janka Gorška. Vozil je službeni avtomobil, ki ni bil registriran in zavarovan za vožnjo v prometu.

Policisti iz specializirane enote za nadzor prometa naj bi Gorškovo vožnjo s službenim vozilom znamke Renault opazili in ga ustavili povsem naključno na delu štajerske avtoceste pred Celjem, ko se je vračal iz službe domov. “Pri preverjanju veljavnosti prometnega dovoljenja je bilo ugotovljeno, da je rok za registracijo službenega vozila potekel,” pojasnjujejo na policiji.

Gorška le opozorili

Policisti šefa Gorška pri tem niso kaznovali, zaradi vožnje brez neveljavnega prometnega dovoljenja so mu izrekli le opozorilo. “Pristojni delavci policije so takoj naslednji dan uredili potrebno prometno dokumentacijo,” zagotavljajo na policiji. Predvidoma danes bodo Gorškovi sodelavci pojasnili, koliko časa točno je minilo, odkar je njegovemu službenem vozilu pretekla registracija.

Prav tako še ni znano, ali so policisti zaradi tega prekrška Goršku nemudoma zasegli registrske tablice z vozila. “Če je od poteka veljavnosti minilo več kot 30 dni, bi morali policisti registrske tablice odvzeti. Za tak prekršek je sicer zagroženih od 300 do okoli 500 evrov kazni, odvisno od tega, koliko časa je registracija neveljavna. Ker pa je lastnik vozila pravna oseba, torej policija, je denarna kazen lahko še višja,” opozarjajo v policijskih vrstah. Neuradno naj bi sicer ministrstvo za notranje zadeve, ki od predlani skrbi tudi za vzdrževanje vozil policije, pred kratkim zaradi upokojitve ostalo brez uslužbenca, ki je bil za to zadolžen.

Komentarjev 38
  • graff 16:11 02.februar 2012.

    Ta zgodba ima še tretjo dimenzijo, interes????Nekdo v politiki, morda simpatizer ali karierist v novi vladi ga je imel, da je službene podatke z videom vred, varovane, spravil iz policije v javnost. Žurnal (pa tudi POP TV) sta ravnopravšnja za ...prikaži veča take igrice v ozadju, od koder smrdi po politiki, ki išče najprimernejši način in vzrok, kako se znebiti prvega moža policije. Javnost, zameglejena uma in napumpana od izbranih novinarjv pa šimfa in pametuje tu spodaj in po drugih medijih, do onemoglosti, kot krdelo mrhovinjev.Nekam znani so mi časi linčev.

  • Trsten 13:02 02.februar 2012.

    xy: tehnično ispravno vozilo brez veljavnih dokumentov ne velja nič. Pojdi v banko dvignit denar s potečeno os. izkaznico.Goršek bi moral svojega pucflekarja nagnati pregledati avto preden se Goršek pezdetek odpelje.

  • Trsten 12:51 02.februar 2012.

    Policisti ščitijo svoje in cigane.