Slovenija
1898 ogledov

Gorski reševalci so v hudih težavah, prosijo za pomoč

Gorska reševalna služba Kamnik Grs Kamnik
Gorski reševalci prosijo za pomoč, saj so ostali brez strehe nad glavo.

"Kljub številnim prebedenim nočem, skrbi naših najbližjih, ko smo se skozi zgodovino časa različnih generacij odpravljali na pomoč ljudem v stiski, smo se tokrat sami znašli v težavah, ki nam jih pomagajo reševati dobri ljudje," pišejo pri Gorski reševalni službi Kamnik. "Ostali smo namreč brez osnove za reševanje, brez strehe nad glavo." Zdaj zbirajo donacije, da bi si lahko zagotovili ustrezne pogoje za kvalitetno reševanje v gorah.

Prostori nad Veterino Kamnik, kjer so bili dolga leta najemniki, so se namreč prodali in čez noč so ostali brez strehe nad glavo. "Država Slovenija nima sistemske in zakonodajne ureditve za gorske reševalce, ki bi nam v občini zagotavljali tudi trajno prostorsko ureditev," razlagajo. "Kamniški gorski reševalci smo bili prvi, ki smo problematiko medijsko izpostavili in nanjo opozarjali tudi širšo javnost in prvi, ki smo jo začeli na svojo pest tudi urejati, čeprav enake težave pestijo tudi nekatera druga društva."

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo GRS5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za gradnjo novih prostorov GRS Kamnik.

Zbrana sredstva bodo uporabljena izključno za gradnjo novih prostorov Društva GRS Kamnik. Donacijo pa lahko nakažete tudi na za to poseben poslovni račun odprt izključno za gradnjo novih prostorov: SI56 0231 1026 1122 215, odprt pri NLB d.d.

Doniranje je možno od 1.4.2019 do 1.4.2020.

Gorska reševalna služba Kamnik | Avtor: Grs Kamnik Grs Kamnik

Poleg donacij na tekoči račun in donacij preko SMS bodo stredstva zbirali tudi na dobrodelnem koncertu, ki bo 11. aprila ob 20. uri v telovadnici OŠ Toma Brejca v Kamniku.

helikopterska nujna medicinska pomoč Reševalci Zdravje "Ni ti lahko, ko ti v helikopter prinesejo napol zapolnjena nosila" Reševanje na Kofcah Slovenija Bo za malomarnost vendarle potrebno plačati?

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • milos08 01:18 05.april 2019.

    Za vsako pasjo procesijo država najde denar, za taka društva, ki so nujno potrebna pri nas (če se že gremo takega turizma) pa zmanka sredstev? Sramota. Društvo pisateljev, ki je neprepoznavno, pa dobi 240.000,00 EUR s katerimi ne morejo preživet. Logika? Je ni.