Slovenija
19 ogledov

Gospodarstveniki ustanavljajo stranko

Crnkovič Anže Petkovšek
Gospodarstveniki in podjetniki bi radi imeli vpliv na porabo državnega denarja, saj ga po njihovem mnenju politiki dobesedno mečejo stran.

Direktor Rotisa Ivan Črnkovič je za Dnevnik potrdil, da se pogovarja o ustanovitvi stranke. Dejal je, da želi združiti slovenske podjetnike in gospodarstvenike, v kateri fazi ustanavljanja je stranka ter kako naj bi bila pozicionirana, pa ni želel povedati.

"Rad bi, da bi enkrat tisti, ki dajejo denar za to državo, imeli vpliv na to, kako se bo ta porabljal, ne pa da politiki upravljajo denar, ki ga gospodarstveniki vlagajo v državo, in ga dobesedno mečejo stran," je po poročanju Dnevnika povedal Črnkovič.

Črnkovič je sicer eden od obsojenih v zadevi Patria v Sloveniji. V začetku junija ga je prvostopenjsko sodišče obsodilo na 22 mesecev zaporne kazni. Enako kazen je dosodilo tudi brigadirju Tonetu Krkoviču, nekdanjega premierja Janeza Janšo pa je obsodilo na dve leti zapora. Sodbe še niso pravnomočne.

Komentarjev 8
  • planšar 10:52 06.marec 2014.

    Bolje bi bilo da bi gospodarstveniki imeli glavno besedo v parlamentu.Oni vedo kako je potrebno voditi gospodarstvo.

  • planšar 22:56 03.marec 2014.

    Kapitalizem je edini ki daje možnost preživetja.Če ga nebi bilo bi vladala še večja lakota v svetu kot sedaj.Za delavske pravice se je treba boriti tako je pač ,drugače ne gre.Socializem ,komunizem nimata motivacije za razvoj gospodarstva,zato se ustvarjajo tajkuni ...prikaži več in korupcija.Zato je nujno potrebno vspodbujati kapitalizem.

  • Oxxo 20:07 21.avgust 2013.

    Mora ustanovit stranko in dobit poslansko imuniteto, da mu z ostalimi obsojenci ne bo treba v čuzo... Ivan - dovolj nam je plešeglavega Ivana... ne rabimo še enega - še posebej pa ne tebe!Zakaj? Ker si koruptiven lopov... ...prikaži več z velikimi lovkami... posebej v MORS.