Slovenija
30 ogledov

Gostinske šle za med

Okrašena Ljubljana Boštjan Tacol
Veseli december. Največ zanimanja je za gostinske hišice, ki so tudi najdražje; stanejo 13 tisoč evrov.

Deset velikih in devet malih hišic z gostinsko ponudbo bo v veselem decembru postavljenih na Prešernovem trgu, Bregu, Cankarjevem nabrežju in Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Na zadnjih dveh lokacijah so tudi najdražje, saj bodo morali najemniki zanje plačati 13 tisoč evrov, zraven pa še 1.500 evrov pavšala za porabo električne energije.

Ljubljanska parkirišča in tržnice ter Turizem Ljubljana, ki ponujajo hišice za decembrske sejme, so za 94 hišic dobili 162 ponudb. Najcenejše za Miklavžev sejem (od 3. do 6. decembra) stanejo 333 evrov, druge za novoletni (od 1. do 31. decembra) in praznični sejem (od 3. decembra do 2. januarja) pa od 1.300 do 2.100 evrov.

“Do zdaj ni bilo še nobene pritožbe glede cen najema prostorov na novoletnem sejmu,”
pravi Geza Horvat, vodja sektorja tržnic, Petra Stušek, vodja odnosov z javnostmi v Turizmu Ljubljana, pa dodaja: “Cena najema je že vrsto let enaka, lani je bila celo znižana in letos je takšna znižana cena (1.900 evrov) ostala.” Katere prireditve bodo v veselem decembru, ni želela razkriti, saj, kot pravi, program še ni končan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.