Slovenija
11990 ogledov

Gostinski zagon po vzoru Avstrije 15. maja?

Lokal na prostem Profimedias
Poziv vladi.

Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS vlado poziva, da se čim prej zažene tudi gostinsko dejavnost ob hkratnem upoštevanju protokolov in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Predlagajo, da bi po vzoru Avstrije lahko začeli delati že 15. maja, so danes sporočili iz OZS.

"Z današnjim dnem je sicer dovoljen prevzem hrane v gostinskih lokalih, želimo pa si, da nam vlada omogoči tudi postopno obratovanje gostinskih lokalov, seveda ob upoštevanju navodil NIJZ. Predlagamo, da bi po vzoru Avstrije tudi naši gostinci lahko začeli delati že 15. maja. Ker nam tudi letni čas to omogoča, bi lahko za varnost gostov in zaposlenih v gostinstvu še dodatno poskrbeli na način, da bi stregli na zunanjih površinah oziroma terasah," je v sporočilu zapisal predsednik sekcije pri Obrto-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) Blaž Cvar.

V sekciji poudarjajo, da večina gostincev nima dovolj sredstev, da bi zaposlenim izplačala nadomestila za čakanje na delo. "Od vlade pričakujemo, da bo urgentno poskrbela za likvidnost vseh, ki sicer zgledno poslujejo, plačujejo davke, plače in račune, zaradi krizne situacije pa jim je sedaj enostavno zmanjkalo sredstev za pokritje fiksnih stroškov in plač," so navedli.

Odgovora na poziv še ni.

koronavirus Drugi "korona" paket Slovenija To so podrobnosti drugega paketa ukrepov proti epidemiji

Danes so, kot je znano, sicer lahko začele poslovati nekatere od trgovin, ki jim je vlada pred petimi tedni prepovedala ponujati blago in storitve potrošnikom.

Med njimi so trgovine z gradbeno-inštalaterskim materialom, tehničnim blagom in pohištvom, saloni z avtomobili in trgovine s kolesi, vulkanizerji, avtoličarji, avtokleparji in druge servisne delavnice, kemične čistilnice, dovoljene so storitve na prostem, mogoč je osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih.

Osnovna šola Sproščanje ukrepov Slovenija Kacin namignil, kdaj se bodo lahko šolarji vrnili v šolske klopi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.