Slovenija
22 ogledov

Gotovost za zaposlene

Žurnal24 main
Mipove mesnice. Razpis za prodajo morda že danes. Glavni interesent Pivka perutninarstvo.

Danes bomo na sodišče poslali razpis dražbe za prodajo 16 Mipovih mesnic, ki bo objavljen na Ajpesu. Vseh mesnic je 20, vendar bodo štiri prodane naknadno, saj še niso zemljiškoknjižno urejene,” nam je včeraj povedal Miroslav Benedejčič, stečajni upravitelj Mipa. Skupna vrednost 16 mesnic je ocenjena na 2,5 milijona evrov, vsaka pa ima drugačno ceno.

Trenutno ima osem Mipovih mesnic v najemu Pivka perutninarstvo, eno podjetnik Dušan Jermol v Mostu na Soči, tri so v najemu za druge namene, preostale pa zaprte.

2,5 milijona evrov je ocenjena vrednost 16 Mipovih mesnic.

Računamo, da bo Pivka kupila osem mesnic. Dve od teh bosta zaradi etažne neurejenosti naprodaj v drugi fazi. Sicer se bodo vse prodajale posamično, kdor jih bo kupil več, bo imel prednost,” je pojasnil Benedejčič.

Pivka bi paket
V Pivki so nam potrdili, da si želijo vseh osem najetih mesnic kupiti v paketu. “Če se bodo prodajale posamično, bomo razmišljali zgolj o nakupu tistih, ki uspešno poslujejo. V tem primeru žal ne moremo zagotoviti ohranitve vseh 30 delovnih mest,” so nam razložili in dodali, da bi z nakupom vseh osmih mesnic razrešili tudi trenutno negotovost zaposlenih, ki so jim pogodbe o zaposlitvi do zdaj podaljševali za pol leta glede na polletne najemne pogodbe.

Benedejčič za naslednji mesec napoveduje tudi razpis za prodajo obratov v Kromberku in Tolminu. Prvega ima v najemu Panvita, drugega Košaki. Po 20 odstotkov nižji ceni od izklicnih 300 tisoč evrov pa se bo na dražbi prodajal slavni Mipov bik. “Interesenti so, a se javno ne želijo izpostavljati,” je končal Benedejčič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.