Slovenija
280 ogledov

Govori lahko le direktor

Direktor Borut Maister je predsedniku sveta delavcev vzel pravico do pogovora z Žurnal24 main
Staninvest. Zvišal plače najožjim sodelavcem. Tudi za nazaj.

"V tem podjetju dajem samo jaz izjave," se je oglasil direktor Staninvesta Borut Maister, ko smo prek telefonske centrale iskali predsednika sveta delavcev, da bi preverili, ali je Maister res za okrog 30 ostotkov zvišal plače štirim svojim najožjim sodelavcem, ki so že zdaj plačani po individualnih pogodbah, in ali si lahko tako povišanje dohodkov obetajo tudi drugi zaposleni.

Čeprav je Staninvest občinsko podjetje, se na mariborski občini o njem včeraj niso želeli pogovarjati. Napotili so nas na Ivana Hajnška, ki ga je občina nedavno imenovala za predsednika nadzornega sveta. A tudi Hajnšek ni o povišanju vedel ničesar, temveč je dejal, da bo počakal, da ga direktor o tem obvesti, ko bo zasedal NS.
Uskladil z direktorjevo ...
"Uskladil sem samo njihove individualne pogodbe v skladu s svojo pogodbo. Z julijem so mi precej znižali plačo, plača teh sodelavcev pa je vezana na mojo.

Če jim teh dodatkov ne bi dal, bi prejemali skoraj 60 % moje plače, to pa je nevzdržno oziroma nenormalno. Tako da prejemajo sedaj okrog 80 % moje plače,"
je za Žurnal24 pojasnil Maister.

... ki je skrivnost
O tem, koliko znaša njegova plača, Maister ni želel govoriti.

Prav tako ni želel biti konkretnejši, katere dodatke prejemajo ti najožji sodelavci, izpostavil je le dodatek za delo izven delovnega časa.

Povedal je še, da je nove pogodbe sklenil pred približno enim mesecem in da veljajo od 9. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.