Slovenija
202 ogledov

Grad pri Kopru za tri milijone evrov

Obnovljena nekdanja trdnjava v zaselku Glem s prekrsnim razgledom bo za skoraj t Žurnal24 main
Kriza najbogatejšim ne preprečuje nakupa gradu - obnovljena trdnjava na Gelmu pri Koštaboni zanima Avstrijca in Francoza.
 
 

Za unikatne in posebne nepremičnine se vedno najde pravi kupec.

Andrej Kuplenk

 
Čeprav se bodo nekateri zaradi krize letos odpovedali celo velikonočni šunki, prodaja najdražjih nepremičnin v Slovenski Istri očitno ni povsem zamrla.

Dobrih 12 kilometrov iz Kopra je večini domačinov neznan zaselek Glem. Je pa zato znana marsikateremu prebivalcu iz notranjosti države, saj so med lastniki nepremičnin (vikendov) predvsem Ljubljančani in Celjani.

Na najlepši točki zaselka, z razgledom na tržaški in piranski zaliv, kraljuje nekdanja trdnjava, ki jo je pred leti kupil in obnovil arhitekt, ki je 25 let delal v Nemčiji; tam je spoznal tudi svojo ženo. Grad Glem, kot je poimenoval svoje domovanje, je zdaj na prodaj. Cena: 2,8 milijona evrov.

 

Prodaja iz osebnih razlogov

Arhitekt Viljem Šantavec, ki je leta 2003 grad v razvalinah kupil in obnovil, nam o razlogih za prodajo ni želel veliko povedati: »Gre za osebne stvari.« Da bi bil zaradi krize keštel, kot pravijo glemskem gradu, prisiljen prodati pod ceno, se ne boji.

Bogataša iz Francije in Avstrije
"Trenutno imamo dva interesenta, oba sta premožnejša tujca, ki iščeta v bližini naše obale mir in prijetno domovanje. Eden je iz Francije, drugi pa iz Avstrije," nam je povedal Andrej Kuplenk, prvi mož ABC nepremičnin, ki oglašuje prodajo te očarljive nepremičnine.

Kaj pa italijanski kupci? In vpliv krize? " Za zdaj kupcev iz Italije ni. Krizni čas je seveda občutno zmanjšal  interes oziroma možnost nakupa tako dragih nepremičnin, res pa je tudi, da so tako "unikatne" nepremičnine velika redkost in posebnost, in zanje se praviloma vedno najde pravi  kupec," dodaja prvi mo ABC nepremičnin.

Glemski stolp je bil sicer zgrajen v 15. stoletju in je bil del beneškega obrambnega sistema. Kot vojaška zgradba je bil narejen enostavno in praktično. Visok je 13 metrov, do vrha nas popelje le 52 stopnic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.