Slovenija
20 ogledov

Gradbeni inšpektor nad Popovičevo črno fontano

Gradbeni inšpektor ugotavlja, ali je fontana črna gradnja. Žurnal24 main
`Gradbeni inšpektor je uvedel postopek, ta je še v fazi ugotavljanja dejanskega stanja. Po zaključenem postopku bo inšpektor odločil o ukrepu,´so nam sporočili iz gradbenega inšpektorata.

Več dni smo sicer skušali dobiti odgovor na vprašanje kako in kdaj bo gradbeni inšpektor ukrepal proti črni gradnji, ki nastaja v centru Kopra – gre za fontano na krožišču pri gasilski postaji in Lesnini. Objekt namreč nima gradbenega dovoljenja in se ga gradi v nasprotju z zakonom (velikost je 490 kvadratnih metrov in torej za 390 presega mejo, do katere gradbeno dovoljenje ni potrebno, prav tako je prilkjučen na elektriko in vodovod) in je tudi v nasprotju z občinskim s PUP-om.

Kot smo že poročali, so iz Družbe Republike Slovenije za ceste sporočili, da občina Koper za vodomet na turbokrožišču nima gradbenega dovoljenja. "Občino smo najprej opozorili, da ji moramo za vodomet dati soglasje za dela v skladu s projektno dokumentacijo, kar smo pozneje storili. Obenem tudi menimo, da za tak poseg potrebujejo gradbeno dovoljenje," je v ponedeljek povedala Nevenka Zakrajšek, ki je pristojna za koprsko območje sektorja za upravljanje cest pri Direkciji Republike Slovenije za ceste (DRSC).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.