Slovenija
29 ogledov

Gradnja šele drugo leto

Za ureditev varnega križišča v Mokronogu bodo letos porušili Koželjevo hišo. (Fo Žurnal24 main
Križišče. Letos imajo denar le za projektno dokumentacijo in rušenje hiše.

V soglasju z Direkcijo Republike Slovenije za ceste so v Občini Mokronog - Trebelno naročili izdelavo projektne dokumentacije za rušitev Koželjeve hiše.

Potem ko je bilo ministrstvo za kulturo sprva proti rušenju, so oktobra le izdali soglasje za njeno odstranitev, hkrati pa zahtevali izdelavo arhitekturnega posnetka stavbe.

Krajani razdeljeni

Peticija. Lani so se prebivalci Mokronoga zaradi Koželjeve hiše, ki stoji v križišču cest Trebnje–Mokronog–Boštanj in Trebnje–Mokronog–Novo mesto, razdelili v dve skupini. Ena je podpisovala peticijo proti rušenju hiše, druga pa obratno.
Sodelovanje z zavodom
“Sestavni del projekta je pridobitev soglasja k projektnim pogojem, kar bo izdala območna enota Novo mesto zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki bo tudi izdelala arhitekturni posnetek,” je pojasnil župan Anton Maver. Občina bo plačala projektno dokumentacijo, direkcija pa rušitev.

V prihodnjih dveh letih
Od 590 tisoč evrov, ki jih je imela država rezerviranih za ureditev križišča, je za letos ostalo le 150 tisočakov, je povedal Maver.

Tako bodo izdelali projektno dokumentacijo za ureditev križišča in porušili hišo, gradnja križišča pa se bo premaknila v prihodnje leto.

Občina bo prispevala denar za ureditev obcestnih površin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.