Slovenija
465 ogledov

Stroji bodo zabrneli še letos

Načrt za nakupovalni center v Šiški Robert Krumpak
Po prvotnih načrtih bi nakupovalni center med sosesko Celovški dvori in obvoznico moral biti že odprt, a so na pravnomočno gradbeno dovoljenje čakali šest let. Letos se bo gradnja vendarle začela.

"Mislim, da bomo letos začeli graditi center v Šiški," je na današnji novinarski konferenci, ki je bila sicer namenjena predstavitvi poslovnih rezultatov in načrtov družbe Spar Slovenija, dejal generalni direktor Spara Igor Mervič.

PREBERITE ŠE: 

"Kot veste, je Mercator zahteval revizijo postopka in spet izgubil, ne vem katerič že," je dejal Mervič in bil pri tem kritičen do dela vlade in "nemogoče zakonodaje". "Vlada je rekla, da bodo te ovire odstranjene, a birokratske ovire za investicije ostajajo popolnoma enake. Ne gre le za tuje investicije, gre za vse investicije. Situacija je res nemogoča, ne le za nas, ampak tudi za ostale."

Direktor Spara Igor Mervič naj bi v koaliciji z drugimi gospodarstveniki finančn | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ne bo največji, bo pa najmodernejši

Kot direktor Spara sicer ni želel predstaviti natančne časovnice, ki je v pristojnosti Sparovih evropskih nakupovalnih središč (SES). Prav tako ne podrobnosti, kako bo izgledalo nakupovalno središče, a z nekaj informacijami je vendarle postregel.

SES ostaja pri prvotnem projektu, kar pomeni, da bo vrednost investicije okoli sto milijonov evrov.

Na vprašanje, če bo v Šiški zrasel največji nakupovalni center, je odgovoril nikalno. "Ne bo največji, bo pa zagotovo najmodernejši," je dejal in poudaril, da trend niso veliki centri, ampak je bolj pomemben izbor trgovskih znamk. "Ni bistveno, kdo bo imel največji center, bistven je branžni miks."

Sparova trgovina srednje velikosti

Na vprašanje, ali bo v nakupovalnem središču tudi kinodvorana, kot je bilo prvotno predvideno, ni želel odgovoriti. "Kot direktor Spara lahko potrdim, da bo v centru naša trgovina in da bo to večnamenski center," je dejal in povedal, da bo le ta srednje velikosti, približno takšne, kot je Interspar na Viču v Ljubljani. Zaposlovala bo okoli 140 ljudi. "Hipermarketi izgubljajo tržne deleže, pridobivajo trgovine srednje velikosti, kot je Interspar."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • MihaPu 00:05 18.marec 2017.

    Res je, spar je enostavno za vse najbolj nujne izdelke = PREDRAG. Jaz in moja družina sploh ne hodimo več tja. Tudi to kot praviš za Leclerc je res, saj je ratal debilen s svojim nategovanjem ljudi "Plačaj več ...prikaži več in dobiš na kartico" , po pregledu dejanske cene na internetu sem videl, da sem tudi z njihovo mega akcijo izdelek pri njih preplačal za dobrih 2 eur kljub temu, da so mi po visokem plačilu vrnili na kartico določen znesek in to ne odtehta preplačan izdelek v nobenem pogledu ali pa z napisom "Nikjer ceneje". Koga oni zezajo a mislijo da so ljudje zabiti? Pofukani francozi in nemci mislijo da smo zabite ovce. Upam da jim pade promet tako kot vsem tem visoko-maržnim podjetjem (spar, leclerc, mercator, hofer, ..). Nekoč so bili bolj korektni, danes pa pretiravajo z visokimi cenami na vseh oddelkih, predvsem pa na najbolj nujnih kot so sadje/zelenjava/meso.

  • jozicamurn 18:26 15.marec 2017.

    Spar je predrag. Ne rabimo ga sploh. Ta gnili špar bi na severu skoraj obubožal, tukaj pa so našli način kako lupiti vse nas po trojni ceni. Primerjajte malo artikle med seboj tudi z ostalimi trgovinami in jasno vam bo ...prikaži več da ta usrani SPAR ima zelo zelo visoke marže. Ne delam reklame, vendar se mi zdi lidl še cenovno ugoden, eurospin tudi včasih, hofer za kak kruh še edino, mercator včasih ok akcija mesa, vse ostalo pa je podn od podna in zasoljene cene. Celo leclerc se je podražil za 100% in je ratal predrag tako kot spar.

  • leonardo 15:56 15.marec 2017.

    Ja, ne vem kje se je izgubil moj komentar. Zakaj " šoping", kot da ne bi imeli lepo slovensko " nakupovanje". Ne vem, zakaj hočejo slovenski novinarji narediti iz lepega slovenskega jezika neko spakedranščino. Kaj jih je sram materinega jezika?