Slovenija
177 ogledov

Gradnjo Bisera ustavili

Investitor Bisera pravi, da stanovanj ne bodo prodajali naprej, dokler ne bodo u Žurnal24 main
Biser nad
Portorožem. Inšpektor potrdil, da gre za neskladno gradnjo. Investitor zaprosil za spremembo gradbenega dovoljenja.

"Gradbeni inšpektor je izdal odločbo zaradi gradnje v nasprotju z gradbenim dovoljenjem," so na Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor potrdili, da investitor Proloco Jezersko na Maliji dva večstanovanjska objekta izmed štirih res gradi neskladno, kar smo v Žurnalu razkrili že pred dnevi.

          2.900
evrov (z DDV) stane kvadratni meter stanovanja v Biseru na Maliji. Prodana sta dva od 12.

Gradili višje
"Inšpektor nam je naložil, naj gradnjo ustavimo, dokler ne pridobimo spremenjenega gradbenega dovoljenja, in to smo tudi storili," nam je včeraj dejal Ivan Kavaš, direktor Proloca Jezersko. Kršitev je sicer priznal že prejšnjič, a hkrati zatrjeval, da razlog ni lepši razgled iz vrhunskih stanovanj, za katera naj bi se neuradno zanimali celo ruski kupci, temveč kanalizacija. Zaradi te naj bi objekta gradili višje, kot je bilo določeno v dovoljenju, in to še preden so zaprosili za spremembo.

Na izolski upravni enoti so potrdili, da je investitor vložil vlogo za spremembo gradbenega dovoljenja, ki je v reševanju. Ali je spremenjena dokumentacija v skladu s prostorskim izvedbenim aktom, pa še niso mogli povedati. Sprememba gradbenega dovoljenja in posledično legalizacija za nazaj je namreč možna le, če je tudi sprememba v skladu z občinskim prostorskim aktom; če ni, je potrebna rušitev.

Vseeno pritožba
Kavaš verjame, da bodo spremenjeno dovoljenje dobili, saj objekta kljub višji legi nista višja od sosednjih objektov. Na vprašanje, zakaj se je potem pritožil na inšpekcijsko odločbo, pa je dejal, da zgolj zato, ker je inšpektor prepovedal tudi parcelacijo; če želijo pridobiti spremenjeno gradbeno dovoljenje, bi bila ta v določenem delu potrebna. Pritožbo rešuje ministrstvo za okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.