Slovenija
1702 ogledov

Imenovali novo vodstvo, sledil je ta velikanski grafit pred stavbo

Grafit pred Moderno galerijo v Ljubljani
V noči z 22. na 23. december so se pred več kulturnimi ustanovami v Ljubljani pojavili napisi SRAMOTA. Gre očitno za odziv na kadrovske spremembe v njih.

Po dosegljivih podatkih so bili grafiti SRAMOTA napisani na ploščadi pred muzejem Novejše zgodovine Slovenije. Kot se je izvedelo danes, je minister za kulturo 18. decembra imenoval za novega direktorja Muzeja novejše zgodovine Slovenije dr. Jožeta Dežmana. Mesto direktorja bo prevzel 1. februarja 2021, muzej bo vodil do vključno 31. januarja 2026.

Podobna oziroma enaka napisa sta bila zjutraj tudi na muzejski ploščadi pred Muzejem sodobne umetnosti Metelkova in vhodom v Slovensko kinoteko. Slovensko kinoteko od 1. decembra letos vodi nekdanja dolgoletna Delova novinarka in urednica Ženja Leiler.

Naša fotografija pa je bila posneta pred vhodom Moderne galerije. Vodenje te kulturne ustanove je prav danes, 23. decembra, kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel dr. Robert Simonišek, umetnostni zgodovinar, pesnik, kritik in pisatelj. Moderno galerijo je od leta 1993 naprej vodila kuratorka in umetnostna zgodovinarka Zdenka Badovinac.

Komentarjev 19
  • bogdan76 16:46 23.december 2020.

    Ob osamosvojitvi so naši levičariji stali ob strani danes jih je lahko sram samega sebe zato tudi tak napis komunizem in laži ševedno drži.

  • Avatar MS
    MS 16:41 23.december 2020.

    V opomnik Jožetu Dežmanu: Bela garda je bila italijansko vodena paravojaška organizacija, ki je bila ustanovljena kot del Milizie volontarie na ukaz generala Maria Robottija. Pokroviteljstvo okupatorja nad nekdanjimi vaškimi stražami so zahtevali slovenski politiki, ki so se odločili za ...prikaži več sodelovanje z okupatorjem, in duhovščina RKC

  • MK 15:49 23.december 2020.

    Kaj je levičarji? Ste mislili, da boste imeli kulturne fevde vedno pod sabo? Konec je vašim pojedinam. Te akcije niso vredne počenega groša. Kaj ste pa mislili? Da bodo ljudje še tolerirali vaše Roge, Metelkove in rezanje zastave in seksanje ...prikaži veče z živalmi?! To ni moja kultura, to ni slovenska kultura!