Slovenija
28 ogledov

"Gre za medijski konstrukt"

Miro Cerar Anže Petkovšek
V javnosti krožijo informacije po katerih naj bi del poslancev SMC pripravljal puč. V stranki Mira Cerjarja so se danes ostro odzvali.

"SMC je stranka, ki dopušča, da njeni poslanci razmišljajo s svojo glavo, ni pa v stranki opozicije," se je na domnevno pobudo skupine poslancev SMC o nezaupnici vladi in na pritiske glede privatizacije danes odzval premier Miro Cerar.

Nekateri mediji so v preteklih dneh  objavili nepodpisane in nedatirane dokumente, ki naj bi dokazovali, da se vsaj del poslancev SMC-ja, med njimi naj bi bila tudi predsednik državnega zbora Milan Brglez in Bojan Dobovšek, zavzema za glasovanje o nezaupnici Cerarju.

"V zadnjih tednih se vrstijo pritiski na stranko SMC, ki naj bi omajali enotnost poslanske skupine in oslabili politično moč SMC," so zapisali na spletni strani stranke in dodadajo, da gre pri poročanju komercialne televizije o domnevni zahtevi skupine poslancev SMC za sklic izredne seje državnega zbora in glasovanje o nezaupnici vladi, za neresnične in nepreverjene informacije. "Poslanci so ogorčeni nad zlorabo njihovih imen v kontekstu domnevnih interesnih bojev v stranki," dodajajo v SMC. Gre za Milana Brgleza, Mitjo Horvata, Jasno Murgel, Dušana Verbiča in Marka Ferluga.

Brglez: poslanska skupina je enotna .

Predsednik državnega zbora Milan Brglez je danes poudaril, da imajo poslanci SMC seveda lahko svoje mnenje, da pa je poslanska skupina enotna. Ni razloga, da ne bi zaupal predsedniku in vodstvu stranke, prav tako uživa zaupanje svojih kolegov vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer, ki vodi največjo poslansko skupino v DZ, kar je izjemno kompleksno delo. Domnevno pobudo poslancev SMC o nezaupnici vladi, kjer je bil omenjen kot eden od pobudnikov, je Brglez označil za čisto laž. Nekatere interesne skupine res ne izbirajo sredstev v prizadevanjih za dosego svojih ciljev, meni  Brglez.

Kot naj bi pisalo v nepodpisanem dokumentu,  naj bi del poslancev SMC-ja ugotavljal, da "Slovenija še nikoli ni bila v tako veliki gospodarski in politični krizi". Neznani avtor med drugim zapiše tudi oceno, da je"nenadzorovana razprodaja državnega premoženja povezana z očitno korupcijo kot nasprotje transparentne privatizacije, ki ni povsod in povsem upravičena ...".

Dobovšek: z mano imajo načrte, za katere ne vem

Predsednika vlade naj bi na čelu stranke zamenjal Bojan Dobovšekki je septembra iz stranke izstopil, ostal pa poslanec SMC. "Zdi se, da imajo ljudje z mojim delom številne perspektive. Dobro bi bilo, da se z mano pogovorijo," je za TVS dejal Dobovšek."V ozadju je tisto, na kar vedno opozarjam - močne interesne skupine, ki hočejo uveljaviti svoj interes, diskreditirati po eni strani nekatere ljudi in privilegirati druge," je dejal.

 

Komentarjev 4
  • dragec 13:16 22.januar 2015.

    SSDSS.........saj edino ta stranka je tako skorumpirana, pokvarjena.....

  • encijan 09:25 22.januar 2015.

    Ja gdo bi bil pa dežuni krivec, če ne SDS?!?? bolni dragec.

  • Ferluci 08:20 22.januar 2015.

    "SMC je stranka, ki dopušča, da njeni poslanci razmišljajo s svojo glavo". Že mogoče. Res je tudi, da veliko razmišljajo. Drugo vprašanje pa je, kaj je v teh rdečih glavah - oziroma če je sploh kaj.