Slovenija
15 ogledov

Grelo nas bo do 15 stopinj celzija

Sonce prodira skozi meglo EPA
Na Dolenjskem, Štajerskem in v Prekmurju bodo temperature krepko čez deset stopinj Celzija.

Vremenoslovci za danes napovedujejo precej sonca in spet nenavadne tempšerature za januar. Te bodo čez dan dosegle 15 stopinj celzija. 

Na Kredarici so sicer ponoči med 3. in 4. uro zabeležili absolutni rekord vetra. Sunek severozahodnega vetra je namreč zapihal s hitrostjo 221 kilometrov na uro. Močan veter v visokogorju piha še danes, sunki vetra pa težave povzročajo tudi drugod. Gasilci so drevesa zjutraj odstranjevali na lokalni cesti s ceste Trbovlje–Dobovec pri Trbovljah,  smreka je padla na cesto Koprivnik–Goreljek v občini Bohinj, močan veter pa je drevo podrl tudi na cesto pri Šmiklavžu v občina Gornji grad.

Precej drugačno vreme pa nas čaka jutri, ko bodo sredi dneva in popoldne od severa padavine zajele vso državo. Ohladilo se bo, meja sneženja pa se bo zvečer predvsem na Kočevskem in Notranjskem spustila do nižin. Pihal bo tudi okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 12 stopinj Celzija. Popoldne se bo še dodatno ohladilo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.