Slovenija
3618 ogledov

Grims o tem, kdo Slovenijo vodi v državljansko vojno

Branko Grims Državni zbor/Sušnik Matija
Poslanec SDS Branko Grims je danes v izjavi zatrdil, da želijo v SDS ohraniti ustavni red, demokratično in varno Slovenijo, želijo dosledno spoštovanje ustave.

SDS bo na kongresu, ki bo predvidoma 19. junija, sprejela pet resolucij, nosilna pa bo z naslovom Gradimo Slovenijo. Resolucije bodo namenjene tudi mladim, starejšim in ženskam, je v izjavi novinarjem ob robu seje DZ povedal Branko Grims.

Resolucija, ki je vzdignila precej prahu, pa ima po njegovih navedbah eno samo sporočilo, in sicer, da želijo v SDS ohraniti ustavni red Slovenije in želijo dosledno spoštovanje ustave. "Če se komur koli zdi zavzemanje za ustavnost in spoštovanje slovenske ustave sporno, je z njim nekaj hudo narobe," je ugotavljal Grims.

O Levici in besedah o zaplembah

Levica po njegovih besedah govori o podržavljanju, revolucionarnem nasilju in zaplembah, kar je protiustavno ravnanje. "To očitno ne skrbi nikogar, ampak nasprotno, saj očitno nekateri to podpirajo. To ni omejeno samo nanje, pač pa postaja vse bolj tudi svetovni problem," je pojasnil.

Na vprašanje, ali nam res grozi državljanska vojna, pa je odgovoril: "Če boste Levici dali prosto pot, da uresniči tisto, da bo z bajoneti nagnala podjetnike v morje, potem je odgovor, ki si ga lahko napišete sami. Kdor se s tem strinja in to tolerira, tisti pelje Slovenijo v državljansko vojno." Dodal je, da SDS želi ustavni red in varnost, ki pomeni mir.

Levica se od besed ograjuje

V Levici sicer pravijo, da manifest, v katerem naj bi bile te namere navedene, ni njihov dokument, zato so že dali tudi kazensko ovadbo. "Levica naj dokaže, kaj je res in kaj ni. Vsekakor je to, da so rekli, da bodo podjetnike nagnali z bajoneti v morje, dokazano na Facebook strani enega od poslancev Levice," je povedal Grims. Po njegovih besedah mora v Sloveniji podjetništvo postati vrednota, saj je edini temelj, ki daje blaginjo za vse oz. jo zagotavlja na dolgi rok in je edini jasno utrjen v ustavi.

Na vprašanje, ali vsebina take resolucije v pregretih razmerah v Sloveniji ne priliva še dodatno olje na ogenj, pa je odgovoril z oceno, da "vsebino slovenskega političnega prostora pregrevajo levičarji, ki so noreli po ljubljanskih ulicah". "Imeli smo nasilne demonstracije in lahko smo le hvaležni slovenski policiji, ki se je izkazala kot izjemno uspešna in odgovorna in je te zadeve zatrla v kali," je poudaril Grims. Dodal je, da imajo ljudje namreč pravico živeti v miru in ustavnem redu.

"Usodno zaostrovanje razmer"

SDS sicer v resoluciji med drugim opozarja na nevarnost Levice, ekstremistov, levičarjev. "V težki situaciji, ki jo kroji korona kriza, so v poldrugem letu ekstremisti dokazali, da jim ni nič sveto, ne zakoni, ne pravila, ne domovina, niti zdravje ljudi. Nedavni 'naci-požig' poslanskih stolov pred parlamentom napoveduje usodno zaostrovanje razmer, kar lahko vodi obnovitev državljanske vojne," so posvarili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • anne0 18:40 03.junij 2021.

    Zanesljiva in resna kreditna ponudba. Z veseljem vam bomo pomagali pri posojilih med posamezniki, če poosebljate resne. Prosimo, kontaktirajte nas po e-pošti: eledgefinance@gmail.com Whatsapp +33 7 58 85 09 08 Pozdravi

  • Avatar Leon
    Leon 07:35 26.maj 2021.

    Sosed Jaka je komentiral sedanjo politično sceno po domače ; Gnoj lahko samo z vilami kidaš !

  • gregor96 07:16 26.maj 2021.

    od preveč sadnih jogurtov, se očitno enim skisajo možgani