Slovenija
5660 ogledov

SDS v resoluciji celo o obnovitvi državljanske vojne

Štab Anžeta Logarja na stranki SDS. Anže Petkovšek Janez Janša pred izjavo o izzidu lokalnih volitev na stranki SDS.
Nova resolucija SDS je že dvignila precej prahu.

Kot poročajo novinarji portala 24 UR, je Slovenska demokratska stranka (SDS) pred kongresom vsem občinskim in mestnim odborom poslala osnutek resolucij. Nova resolucija z naslovom "Za obrambo ustavnih temeljev slovenske države" je že požela precej pozornosti. V njej namreč poleg prednosti lastne stranke izpostavljajo nevarnost Levice, levičarjev in "globoke države" ter pozivajo k pripravi na obrambo pravnega reda. 

SDS že od začetka promotor demokracije

V resoluciji med drugim problematizirajo hitro nastajanje novih strank in "izumiranje" starejših, tradicionalnih strank. SDS naj bi bila po njihovih besedah že od začetka promotor demokracije, vladavine prava ter visoke ravni varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin. A so, kot dodajajo, pri družbeni spravi naleteli na ovire, "ki so jih predstavljale ali leve politične stranke ali del nevidne politike, ki ji rečemo globoka država."

Leve politične sile naj bi podpirale ulično nasilje, v drugem delu pa opisujejo poskus izločitve Janeza Janše iz političnega življenja - to naj bi se dogajalo s "produciranjem" afer, kot so JBTZ, trgovina z orožjem, Depala vas in Patria. "Toda cilj prvorazrednih ni več le eliminacija predsednika Janše in SDS, ampak je nadgrajen. Gre za vzpostavitev nove družbene ureditve, utemeljene na marksizmu-leninizmu-kardeljizmu!"

Ostro nad stranko Levica

Slovenska demokracija po njihovem mnenju ni dozorela, trendi naj bi se slabšali. Ključen za to naj bi bil vstop "ekstremne politične stranke Levica" v DZ leta 2014: "Od takrat naprej so se demokratične razmere le še poslabševale. To je stranka, ki živi za totalitarno preteklost in črpa iz nje." 

Opisujejo tudi manifest, ki naj bi ga sproducirala stranka Levica, čeprav so vodilni v tej stranki avtorstvo že večkrat zanikali, poleg tega je logo na dokumentu Levica zamenjala že pred več leti. Program Levice naj bi imel nedemokratične elemente, ki so jih označili za "radikalno preobrazbo celotne družbene strukture". Mlajše generacije bodo zato opozarjali pred ekstremisti, so obljubili v SDS.

"Na tej točki bomo iskali odgovornost vseh vpletenih"

Tudi mednarodne nevladne organizacije naj bi objavljale lažnive "konstrukte, ki so jim jih posredovali posamezni novinarji in politiki iz Slovenije". Slovenijo naj bi tako postavljali v položaj, "ko bodo proti njej uporabljeni mehanizmi v smislu omejevanja možnosti črpanja evropskih sredstev iz programov MFF in Sklada za okrevanje in odpornost. Na tej točki bomo iskali odgovornost vseh vpletenih." Zato morajo, kot trdijo "ubraniti obstoječi pravni red".

Razmere namreč po njihovih besedah še niso bile tako slabe, poleg tega naj bi obstajala "resna možnost, da pride do strmoglavljenja demokracije in obnovitve totalitarnega režima".

"Nacipožig" poslanskih stolov pred parlamentom

"Nedavni 'nacipožig' poslanskih stolov pred parlamentom napoveduje usodno zaostrovanje razmer, kar lahko vodi v obnovitev državljanske vojne," so med drugim poudarili in dodali, da so se aktivirali starorežimski sindikati, da bo "fronta popolna pri rušenju demokratično izvoljene vlade"

"Iz zgodovine se lahko marsičesa naučimo, tudi o strahovitih posledicah, ko so se demokrati pustili preglasiti agresivni manjšini," a kot dodajajo, bo SDS storila vse, da prepreči vzpostavitev "ekosocialističnega sistema, ki pomeni v bistvu restavracijo totalitarnega sistema". 

V Levici bodo storili vse, da "to stranko, ki prerašča v kriminalno združbo, z volitvami čimprej spravimo z oblasti"

V stranki Levica so se že odzvali na navedbe v resoluciji stranke SDS. Ta naj bi slikala svet, obrnjen na glavo. "Medtem ko sami s svojo vlado rušijo medije, demokratične institucije, sodišča, se v manifestu prikazujejo kot demokrati, kot stranka, ki naj bi demokracijo branila. A dejstva govorijo zase, cela država in cel svet lahko opazujeta, kako pod vodstvom SDS Slovenija drsi v “hibridni”, oziroma “avtoritarni” režim - njihov mentor, njihov stric iz ozadja, Orban, pa je prvak uničevanja demokracije v Evropi," so zapisali. 

Levico naj bi zato prikazali kot grešnega kozla in jih skušali diskreditirati. "Ker nas z ničemer ne morejo diskreditirati - za razliko od njih noben od naših vidnih članov, kaj šele funkcionarjev ali poslancev, nima kriminalne preteklosti, se ni posluževal korupcije ali kaj podobnega - si morajo grehe za diskreditacijo izmisliti. Zato nas poskušajo (ponovno) diskreditirati z lažnim manifestom “Socializem za 21. stoletje”, ki ga je po vsej verjetnosti spisal kdo iz krogov SDS - in bil tako površen, da ga je opremil z napačnim logotipom -, mi pa smo že pred tedni napovedali kazenske ovadbe proti avtorju in SDSovemu medijskemu omrežju," so ponovno zanikali avtorstvo manifesta, ki jih ga očitajo v stranki SDS.

Zapisali so še, da se njihovega "zastraševanja, podtikanja in manipulacij ne bojimo. Nasprotno, vajeni smo jih. In storili bomo vse, da to stranko, ki prerašča v kriminalno združbo, z volitvami čimprej spravimo z oblasti"

Fajon: SDS ne svari pred državljansko vojno, ampak z njo grozi

Odzvala se je tudi evroposlanka in predsednica stranke SD Tanja Fajon, ki je zapisala, da "SDS ne svari pred državljansko vojno, ampak z njo grozi, da vnaprej legitimira represijo nad drugače mislečimi". Pozvala je k miru, sodelovanju in predčasnim volitvam. 

dezurni@zurnal24.si

volitve v evropski parlament 2019, Ljudmila Novak Slovenija Ljudmila Novak: "Nastradali bodo naši potomci"
Komentarjev 65
  • 5aa93f84874a2d1c45173779b302eaec9123c75c 11:00 25.maj 2021.

    Septembra 2022 prihajajo velike volitve in vzpon Ivana Janeza Janše... .VELIKI IVAN JANEZ JANŠA,ALI JE MIT,ALI LEGENDA,ALI JE OBOJE!!!!

  • leonardo 07:21 25.maj 2021.

    Temu se je popolnoma odpeljalo. Živi v drugem svetu in nekdo mu mora pomagati, na takšen ali drugačen način. Tablete očitno ne zaležejo. Samo malo zdravil bo treba dati tudi njegovim v parlamentu in vladi, da bo enkrat dokončno zavladal ...prikaži več mir v tej naši deželici.

  • Avatar Leon
    Leon 07:00 25.maj 2021.

    PREVARANA SLOVENIJA ...branje za vse rodove.