Slovenija
8682 ogledov

Grims zaradi vile na Bledu v težavah: v kratkem ga bodo obiskali inšpektorji

Branko Grims Saša Despot
Po razkritju, da Grims preko svoje žene oddaja vilo na Bledu v turistične namene, so na občini Bled napovedali, da ga bodo v kratkem obiskali inšpektorji.

Branko Grims, dolgoletni poslanec in vidni član SDS, svoje apartmajske vile na Bledu ne bi smel oddajati v najem, danes ugotavlja portal Necenzurirano. Do te ugotovitve so naši novinarski kolegi prišli po pojasnilih občine Bled po razkritju, da je Grims že slabo desetletje lastnik trinadstropne vile v naselju Zasip, ki jo oddaja turistom.

Kot so za Necenzurirano poudarili na občini, se lahko po predpisih na Bledu oddaja največ do polovice površine objektov, ki so registrirani kot stanovanjski. Mednje sodi tudi Grimsova vila na Bledu. Kljub temu naj bi poslanec SDS turistom oddajal kar celotno vilo. V njej je sedem apartmajev. To pa seveda pomeni kršenje predpisov, zato so na občini že napovedali, da bodo Grimsa v kratkem obiskali inšpektorji. "Prijava pristojni inšpekciji je podana," so Grimsov primer še pokomentirali na občini Bled. 

Kot ugotavljajo novinarski kolegi, bi inšpektorji lahko Grimsu v prihodnje prepovedali oddajanje objekta. Ta mu mesečno (oz. njegovi ženi) prinaša več tisoč evrov prihodkov. Tudi zato pa utegne Grims imeti še dodatne težave, ne le z občino. Pod drobnogled bi ga namreč lahko vzela tudi finančna uprava (Furs), ki bi mu lahko odmerila plačilo dodatnih davkov.

A to še ni vse: pod vprašajem je tudi njegov položaj poslanca, ki ga opravlja že 19 let. Ti se namreč po slovenski zakonodaji ne smejo ukvarjati z dodatno pridobitno dejavnostjo, kot si jo je na Bledu omislil Grims. Ta je sicer zakonodajo obšel oz. našel sivo cono. Svojo vilo namreč oddaja ženi, ta pa naprej v turistične namene. V kolikor bi Grimsu uspeli dokazati, da se ukvarja z dodatno pridobitno dejavnostjo, bi bila sankcija samodejno prenehanje poslanskega mandata, še ugotavljajo pri Necenzurirano.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • leonardo 07:59 28.november 2023.

    Vidni član SDS. O ja vidni, samo v negativni plati. Ta je vedno tam kjer se dogajajo traparije. Je pa potuhnjen ( kar se vidi po ksihtu) in zase kar dobro funkcionira kot je videti.

  • matermila 07:33 28.november 2023.

    Ko nek portal povzema novice po Necenzurirano.si, mi takoj postane jasno, da bo to paljba proti desnim. Da pretiravajo do neba, je dokaz, da so plačani samo da blatijo. Trinadstropna hiša? ja kje ste jo pa videli? visoko pritličje, 1. ...prikaži več nadstropje in mansarda. Bo treba kaj prebrati. V hiši je baje 7 aparmajev. Ne ga no biksat, v hiši je 7 spalnic,3 kopalnice, 1 dnevni prostor, kuhinja in jedilnica. Res malo večja hiša, ampak kje ste našli 7 apartmajev? Lepo vas prosim, prizanesite svojim bralcem.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:23 27.november 2023.

    Novinarji nehajte ga srat in vrtat tam kjer ni nafte, kot pravi Branko, ki zagotovo spada med najbolj poštene..., lopove!