Slovenija
15 ogledov

"Grimsov poziv je sprevržen"

Branko Grims BOBO Žurnal24 main
Poziv Branka Grimsa je sprevržen, pravi poslanec Tadej Slapnik. Tako se je odzval na Grimsov poziv, naj Slapnik, Tone Anderlič in Dejan Levanič odstopijo.

Poslanec Branko Grims Tadeja Slapnika, Toneta Anderliča in Dejana Levaniča poziva k odstopu z vseh javnih funkcij, saj da so ravnali protiustavno, ko so povzročili razrešitev dveh predsednikov komisije, ki preiskuje zadevo Patria.

"Grims je zadnji, ki lahko poziva"

Slapnik pravi, da je ta poziv sprevržen, nedosleden in politikantski, Levanič pa ocenjuje, da je Grims "zadnji, ki lahko kogar koli poziva k odstopu". Prav poslanska skupina SDS je v prejšnjem mandatu na podlagi istega zakona o parlamentarni preiskavi onemogočala delo tedanje preiskovalne komisije v zadevi Patria, ki jo je takrat vodil Milan M. Cvikl, se spominja Slapnik.

Grims sicer meni, da je protiustavnost ugotovilo tudi ustavno sodišče, ko je odločilo, da so členi zakona in poslovnika o parlamentarni preiskavi, na podlagi katerih so se ravnali omenjeni poslanci, neustavni. Slapnik pa pravi, da so "ravnali v skladu z zakonom, ki pa je, kot je zdaj ugotovilo ustavno sodišče, v neskladju z ustavo in ga bo zato treba spremeniti".

Na ustavno sodišče bi se lahko obrnili že leta 2008

Levanič dodaja še, da bi lahko Grims in njegovi poslanski kolegi iz SDS pobudo za ustavno presojo zahtevali že v prejšnjem mandatu, če bi menili, da je 3. člen zakona o parlamentarni preiskavi sporen. "Vse do letos namreč z njim niso imeli težav, saj so ga prvi uporabili že leta 2008," je zapisal. Leta 2008 je namreč predsedniku takratne komisije za patrije Cviklu prenehalo članstvo in s tem tudi predsedovanje komisiji, ker so poslanci SNS zahtevali njegovo zaslišanje pred komisijo. Slednje so dopuščale določbe zakona in poslovnika o parlamentarni preiskavi, ki jih je ustavno sodišče zdaj razveljavilo.

Komentarjev 4
  • Weisser Hai 15:52 16.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... V google vnesite tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • 1111 21:42 05.julij 2011.

    ...grims...ja...ta je ta pravi...buuuuuuuuuuuuuuuuuuu...fuj! :D

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:18 05.julij 2011.

    Goebels ne more iz svoje kože,da ne bi uporabil pridobljene mentalitete iz dežele krompirja!