Slovenija
17 ogledov

Grlićeva nad Komunalo

null Žurnal24 main
Imetniki abonmajev za parkiranje na parkirišču pri Banki Koper so nezadovoljni z ravnanjem Komunale. Ta uporabnikov ni obvestila, da parkiranje ne bo več mogoče.

Od začetka tedna na parkirišču pri Banki Koper, na katerem je prostora za 92 avtomobilov, velja nova parkirna ureditev. "To je do kupcev parkirnih abonmajev nedopustno, še v ponedeljek so nam delavci Komunale Koper (KK) prodajali mesečne abonmaje in nihče nas ob nakupu ni opozoril, da pri Banki Koper celodnevno parkiranje ne bo več mogoče. Mi smo abonmaje kupili v dobri veri, da bomo lahko parkirali kot do zdaj, če bi bili o spremembi obveščeni, se za nakup morebiti ne bi odločili," je jezna bralka.

Na KK, ki upravlja parkirišča v mestu, smo vprašali, kako so obveščali kupce abonmajev o predvidenih spremembah in kako odgovarjajo na očitke, da so ljudi zavedli in ogoljufali. Odgovora nismo dobili, prav tako ne na vprašanje, kdo in kdaj je sprejel odločitev o spremembi parkirne ureditve ter kje je bila objavljena. Obrnili smo se še na tržni inšpektorat. "Zadevo bomo preverili in vam odgovorili na vprašanje. Na temelju podatkov, ki ste nam jih poslali, namreč ne moremo presoditi, ali gre za kršitev predpisov, ki spadajo v našo pristojnost," pravijo na glavnem tržnem inšpektoratu.

Večja pretočnost
"Želeli smo zagotoviti večjo pretočnost parkirišča, zato celodnevno parkiranje pri Banki Koper ni več mogoče. Abonma je sicer mogoče koristiti na preostalih plačljivih parkiriščih, če pa tega kupci ne želijo, naj abonma vrnejo in od Komunale zahtevajo povračilo," razlagajo na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.