Slovenija
29 ogledov

"Grozljive metode koalicijskih partnerjev"

Radovan Žerjav Anže Petkovšek
Prvak SLS Radovan Žerjav je povedal, da je diskreditacij v zadnjem času verjetno deležen zato, da si ne bi premislil.

"Ko sem stranko prevzel, je bila v slabem finančnem stanju in v slabi kondiciji po priljubljenosti. Garali smo in skušali z drugačnimi pogledi, odnosom in retoriko zadeve spremeniti. Brez samohvale lahko rečem, da smo nekaj premaknili," je povedal v intervjuju za STA. "Vendar smo na koncu tudi politiki samo ljudje. Nekateri mislijo, da smo prišli z drugega planeta, da nimamo duše, svojega razmišljanja, da smo tu zato, da krademo in da zganjamo lumparije. Ocenil sem, da je pet let politike doba, v kateri sem naredil, kar sem lahko, in da tega nadaljnjih 25 let do upokojitve ni moč početi."

Na vprašanje novinarke, kako komentira zanj obremenjujoče zgodbe, ki so se v zadnjem času pojavile v medijih, pa je odgovoril: "Najbrž zato, da si slučajno ne bi premislil." Kot je dejal, imajo njihovi "dobri koalicijski partnerji" svoje metode, ki jih je označil za grozljive. "Ki jih sam nikoli in nikdar ne bi želel izvajati. In to je točka, zaradi katere odhajam iz politike."

Kandidati za predsednika

Kandidaturo za predsednika stranke, ki ga bodo volili na kongresu stranke 2. marca, sta sicer že napovedala podpredsednika stranke Janez Tomšič in Franc Bogovič ter predsednik Slovenskega panevropskega gibanja Laris Gaiser.

Žerjav je svojo odločitev, da ne namerava vnovič kandidirati, sporočil novembra lani po dogodkih, povezanih z izključitvijo Franca Kanglerja iz stranke.

Komentarjev 9
  • babi 14:40 10.februar 2013.

    Vprašam se, kaj pa je v tem letu naredil Žerjav??? Leti na krilih raitinga, ker je izločil Kanglerja, za gospodarstvo pa en velik NIČ!!! Njegovo cincanje, patetično spakovanje, sedaj paktiranje s PS, v resnici pa si je poiskal stolček zunaj ...prikaži več parlamenta!!! SLS potrebuje močnega liderja, ki se drži dogovorov in ne paktira levo in desno kot Virant!!!

  • dragec 08:25 06.februar 2013.

    ne mrki ti nisi funkcionalno pismen, bosanci bi temu rekli ti si GLUP

  • Scott 21:33 05.februar 2013.

    Žena v Muri,on v Nafti Lendava,pa kaj se zdaj spreneveda in dela nedolžnega?