Slovenija
2278 ogledov

Grozljivo: nova smrtna žrtev slovenskih cest

Prometna nesreča na pomurski avtocesti Facebook skupina Radarji v Pomurju
Grozljivo: ravno v tednu poostrenega nadzora nad vozniki tovornjakov in avtobusov prihaja tragična vest s slovenskih avtocest.

V prometni nesreči, ki se je zjutraj zgodila na pomurski avtocesti, je umrl voznik tovornega vozila. V nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili, pomurska avtocesta med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Vučja vas proti Murski Soboti pa je bilo nekaj ur zaprta. S fotografij, ki so zaokrožile po družbenem omrežju Facebook, pa je razvidno, da se je kombi, podjetja Delikomat, zaletel v tovorno vozilo. Glede na to, kako zelo uničen je kombi, gre sklepati, da je v nesreči tragično preminil prav voznik kombija.

To so (kasneje) v sporočilu za javnost potrdili tudi na Policijski upravi Murska Sobota in pojasnili, kako je do nesreče sploh prišlo. "Z  ogledom  kraja  prometne  nesreče  in  zbiranjem  obvestil  so policisti ugotovili,  da  je prometno nesrečo povzročil 60-letni madžarski državljan, voznik  tovornega  vozila s polpriklopnikom, ki je vozil vozilo v okvari po voznem  pasu z nizko hitrostjo in se ni izločil na prvem prostoru. V zadnjo stran  polpriklopnega  vozila  je  trčil  36-letni voznik tovornega vozila, slovenski državljan, ki je vozil za njim in je na kraju podlegel poškodbam," so zapisali o nesreči, ki se je zgodila okoli 6.30.  

Policisti Tudi na avtocestah Slovenija Nova policijska akcija: poostren nadzor že od ponedeljka!

Pokojni  udeleženec  je  letošnja  peta  smrtna  žrtev  prometnih nesreč na pomurskih  cestah.  V  enakem obdobju lanskega leta ni bilo žrtev prometnih nesreč. V Sloveniji sicer ta teden poostren nadzor nad vozniki tovornjakov in avtobusov, ki je evropsko usklajena. Več o tem si lahko preberete tukaj

Komentarjev 1
  • Majt 12:25 17.februar 2023.

    Zal mi je gospoda ki je umrl po spletu nesrečnih okoliščin zaradi nepravilne vožnje madarskega voznika,ampak a mislite če bi voznik kombija zbrano gledal na a.c.da bi prislo do takšnega udarca z nezmanjšano hitrostjo??tukaj so spet mobiteli sploh pri takem ...prikaži več delu kot ga je imel on in nezbranost na promet pred sabo