Slovenija
9 ogledov

"Grožnje z odstopom neprimerne"

V Mladem forumu SD so kritični do ravnanja ministrice Radićeve. (Foto: Saša Desp Žurnal24 main
Mladi forum SD od predsednika vlade Boruta Pahorja pričakuje, da bo zaščitil Agencijo za upravljanje s kapitalskimi naložbani pred načrtnim rušenjem agencije s strani ministrice Darje Radić in Zaresa.

V Mladem forumu menijo, da je ministrica Darja Radić "podaljšana roka neke skupine, ki vztrajno kadruje le sebi in Zaresu lojalne ljudi v slovenski energetiki". Očitajo ji, da je zamenjavo direktorja Teša brez predhodnih argumentov označila za legalno in legitimno. Šele po zamenjavi pa so se začele obtožbe o netransparentnem vodenju investicije Teš 6. "Popolna ignoranca volje Agencije s strani HSE je po mnenju Mladega foruma norčevanje iz pravne države," so zapisali. Ministrici predlagajo, naj odstopi, če ne bo dovolila agenciji, da upravlja s kapitalskimi naložbami.

Njeno grožnjo z odstopom ocenjujejo kot popolnoma neprimerno. Ministrica Radićeva je danes namreč še enkrat potrdila, da bo v primeru vrnitve odstavljenega Uroša Rotnika odstopila. V Mladem forumu še dodajajo, da bi med "novonastalo agencijo" in "starokopitno ministrico Radićevo" izbrali prvo.

Pahor sklical sestanek
Zaradi "ostrega spora" med Radićevo in direktorico agencije Dagmar Komar je v petek premier sklical sestanek. Udeleženci sestanka naj bi si "povedali vse, tako da v prihodnje do takšnih izmenjav ne bo več prihajalo", je po sestanku dejal premier.

Radićeva je pred sestankom v dolgem pismu premierju odgovorila na obtožbe, da želi preprečiti neodvisno delovanje Agencije za upravljanje kapitalskih naložb. Kot je ocenila v pismu, gre pri delovanju agencije za vrsto nepravilnosti in sumov nezakonitosti, ki zahtevajo "takojšnje ukrepanje vlade". 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.