Slovenija
16 ogledov

Grožnje z zaporo zalegle

Cesto pri Poljanah, kjer promet poteka enosmerno izmenično, naj bi uredili do ko Žurnal24 main
Državna cesta. Direkcija za ceste prekinila pogodbo in objavila nov razpis.
Še en odsek.
Pritožbe na izbiro izvajalca. Po dopustih naj bi se nadaljevala več kot 400 tisočakov vredna obnova ceste skozi Žužemberk. Po navedbah Škufce je direkcija za ceste že izbrala izvajalca, a so bile na izbiro pritožbe. Občina zdaj izbira izvajalca za sto tisočakov vredno gradnjo razsvetljave in pločnika.

Žužemberk. Na državni cesti Krka–Žužemberk–Dvor bodo letos potekala dela na treh odsekih, je na včerajšnji novinarski konferenci povedal župan Franc Škufca. Najbolj problematičen je dober kilometer dolg odsek pri Poljanah, kjer so lani začeta dela zaradi težav v SCT zastala, promet pa poteka izmenično enosmerno.

Nov izvajalec
Ob obisku na direkciji za ceste smo jasno povedali, da bomo poskrbeli za zaporo ceste, če se zadeve ne bodo premaknile naprej. Opozorila so zalegla,” je izpostavil župan. Direkcija je po prekinitvi pogodbe z SCT pred dvema tednoma tako objavila nov razpis, odpiranje ponudb pa bo čez dva tedna. “Pogoji glede finančnih garancij in referenc so strožji. Računamo, da bo možnost pritožb majhna in da se bodo dela začela takoj po dopustih in bodo letos tudi dokončana,” je pojasnil.

Pri obnavljanju te ceste vztrajamo pri dogovarjanjih z direkcijo za ceste že deset let.
Franc Škufca, župan Žužemberka

 

Sofinanciranje

Država bo plačala okoli 470 tisočakov vredno ureditev cestišča in meteornih voda, občina pa dobrih 140 tisočakov vredno gradnjo avtobusnega postajališča, javne razsvetljave in priključka za Šmihel.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.