Slovenija
14 ogledov

Guzej nazaj v sedlo

Generalni direktor RTV meni, da referenduma o RTV prispevku ne more biti, saj gr Žurnal24 main
Delovno sodišče v Ljubljani je razveljavilo sklep o imenovanju Marka Filija za generalnega direktorja RTV Slovenija.

Vršilec dolžnosti javnega zavoda RTV je tako ponovno Anton Guzej.

Že včeraj so se po naših zanesljivih informacijah na kriznem sestanku dobili predsednik nadzornega sveta Lenart Šetinc, predsednik programskega sveta Jernej Pikalo in Marko Fili. Prvi Filijev ukrep, ki ga je začel pripravljati na novem stolčku, je bil sicer ta, da zaposlenim prepove kakršnokoli komunikacijo z javnostjo, razen preko službe za odnose z javnostmi.

Sporen že razpis
Kot smo že poročali, je bilo Filijevo imenovanje precej sporno; programski svet RTV Slovenija ga je potrdil za las. Dobil je namreč 14 glasov članov programskega sveta, dva sta bila proti, štirje vzdržani.

Odločitev je nekoliko sporna; po zakonu o RTV je namreč za izvolitev na ta položaj potrebna večina glasov navzočih, po statutu RTV pa je za generalnega direktorja izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov vseh članov programskega sveta, torej vsaj 15.

Na odločitev se je Anton Guzej pritožil na delovno in socialno sodišče, ki je očitno njegovi tožbi ugodilo.

Po naših neuradnih informacijah naj bi bil sporen že razpis, na podlagi katerega je bil Fili imenovan za generalnega direktorja, saj je izhajal zgolj iz 16. člena zakona o RTV, ni pa upošteval vseh ostalih zakonskih odločb, ki bi jih moral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.