Slovenija
43 ogledov

GZS: Referendum je nerazumno dejanje

gzs Žurnal24 main
GZS opozarja, da je zbiranje podpisov za izvedbo referenduma na interventno zakonodajo, ki naj bi znižala porabo javnega sektorja, nerazumno dejanje.

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in ostali reprezentativni predstavniki delodajalcev glasno in jasno podpirajo Zakon o spremembah in dopolnitvah zakonov za uravnoteženje javnih financ Slovenije in so v pričakovanju nadaljnjih korenitejših reform in posegov v javne izdatke, ki jim v nasprotju s številnimi državami članicami Slovenija doslej še ni bila izpostavljena. To so danes sporočili z GZS.

"Na žalost v zadnjih nekaj letih, prav zaradi nasprotovanj in neuspelih referendumov, nismo naredili ničesar, da bi se stanje javnih financ popravilo, ravno obratno – v Sloveniji se že od leta 2008 dalje močno poslabšuje," dodajajo.

Ponovno se zapleta že na prvem koraku, ki ga je predlagala nova vlada, pravijo na GZS, sindikati se predlogom upirajo na vse možne načine, tudi z zbiranjem podpisov za izvedbo zakonodajnega referenduma. "Vsekakor je to njihova pravica, vendar je čas za koriščenje te pravice popolnoma neprimeren in kaže na nerazumevanje resnosti situacije, v kateri je Slovenija in še posebej njen gospodarski del," pojasnjujejo.

Morebiten uspeh javnega sektorja na referendumu bi nas vodil v nemogočo situacijo, so prepričani. Ob dodatno znižani bonitetni oceni in s tem rasti zahtevanih donosov na vrednostne papirje Republike Slovenije na mednarodnih trgih, bi se moralo zadolževati slovensko gospodarstvo in tudi država. "Slovensko gospodarstvo teh obremenitev ne prenese več, kakor tudi ne takšnega obsega stroškov za javni sektor. Zato enostavno ne moremo pristati na takšna izsiljevanja," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.