Slovenija
102 ogledov

Halo, Kranvaj, prosim!

Lajnarji v Kranju Žurnal24 main
Od ponedeljka, 24. aprila 2017, bo v Kranju po mestnem središču vozil Kranvaj.

Mestna občina Kranj bo prebivalcem mestnega jedra in obiskovalcem ponudila brezplačni prevoz na klic, ki so ga poimenovali Kranvaj - zloženka besed Kranj in tramvaj. Po mestu bo potnike in njihovo prtljago prevažal vse dni v letu od 8.00 do 19.30.

Kranvaj bo vozil po krožni vožnji med parkiriščem Huje in Mestno knjižnico Kranj. Zunaj območja za pešce uporabniki lahko vstopajo ali izstopajo na parkirišču (Huje ob Likozarjevi cesti) in na postajališču mestnega potniškega prometa (postajališče Planina-Novi dom) ob robu območja za pešce.

V električnem vozilu je prostora za pet potnikov in prtljago. Je zaprte izvedbe, najvišja dovoljena hitrost je 40 kilometrov na uro. V vozilo je možno naložiti tudi invalidski in otroški voziček širine do 65 centimetrov. Opremljeno je z električnimi drsnimi potniškimi vrati, ki jih odpira voznik iz kabine, kar je zelo pomembno zaradi varnosti potnikov pri vstopu in izstopu.

V primeru okvare ali ostalih tehničnih razlogov se bo prevoz na klic za krajši čas izvajal s kombiniranim vozilom zmogljivosti do osem sedežev.

Kranvaj | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.