Slovenija
37 ogledov

Halo, občina, ustavite vročino!

Vročina Boštjan Tacol
Občan Kranja je občino vprašal, kaj namerava ukreniti glede vročinskega vala. Ali je bil nad odgovorom občinskih mož, da na vremenske pojave nimajo vpliva, razočaran, ni znano.

Preko aplikacije Kr.Povej je občan Kranja občinski upravi zastavil nekoliko nenavadno vprašanje. Zanimalo ga je, ali nameravajo kaj ukreniti glede neznosne vročine, ki je posledica vročinskega vala. "Lahko bi na primer subvencionirali nakup klimatskih naprav za občane ... Ali pa v sodelovanju z vojsko z letali v zrak spustili kemikalije, ki povzročijo nastanek oblakov in padavine, ki bi jih potrebovali za osvežitev," je še zapisal.

Njihove moči niso tako obsežne

Na občini so mu pojasnili, da na vremenske pojave nimajo vpliva. Svetovali so mu, naj obišče letno kopališče v Kranju, kjer se bo lahko ohladil v bazenu ali pa udeležil kakšnih družabnih iger, "s katerimi vam bo vroče poletje hitro minilo". V nasvetu z začetka julija niso pozabili dodati, naj se izogiba soncu med 10. in 17. uro.

Komentarjev 2
  • Lavdan 18:06 17.avgust 2012.

    Normalni ljudje pri taki vročini vzamejo pijačo s seboj, ali pa grejo v gostilno.

  • zic 16:46 17.avgust 2012.

    tle se recimo ni za norca delat...komot bi občina lahko delila plastenke vode na določenih mestih ipd...tko da tole vprašanje je za butalce mogoče smešno za normalne ljudi pa ne.