Slovenija
31512 ogledov

"Halo, policisti, nekoga sem povozil." Po trčenju je umrl.

Avtocesta ponoči Profimedias
Sinoči so policisti PU Koper prejeli nenavaden klic.

"Ob 18.21 je poklical voznik in povedal, da je pred predorom Kastelec, na avtocesti od Kopra proti Kozini, nekoga povozil," so v rednem dnevnem poročilu zapisali na PU Koper.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je preko avtoceste teklo več oseb. 34-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Slovenije, je trčil v enega od njih, in sicer v 21-letnega državljana Afganistana, ki je nepravilno in na neosvetljenem delu prečkal vozišče avtoceste, zato ga voznik ni videl. Zaradi hudih poškodb je tujec na kraju umrl.

Ob pokojnemu sta ostala še dva državljana Afganistana, ki sta v nadaljnjem postopku zaprosila za mednarodno zaščito. Vsi trije so nezakonito prečkali Slovensko - Hrvaško državno mejo in so bili na poti v Italijo.

avtocestna policija Slovenija Slovenija Kot v filmu: Policisti česa takšnega še niso doživeli Tatjana Bobnar Slovenija Slovenija Bobnar o premeščanju policistov po današnji odločitvi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • pravičnik77 15:14 09.december 2022.

    na srečo jim slovenija ni cilj. za azil zaprosijo da se spočijejo, nahranijo, dobijo sveža oblačila in čez dan, dva jih več ni, uzela jih magla, bi rekli hrvatje

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:51 09.december 2022.

    Voznik nič kriv, nič dolžan, bo nosil posledice celo življenje. Po moje bi bilo dobro, da se precej poostri nadzor mej, ker številke z begunci ne gredo v pravo smer in EU za njih ne bi smela biti obljubljena dežela. ...prikaži več. Mi imamo svojega sranja dovolj.

  • bobubob 13:05 09.december 2022.

    Bodo voznika zaradi neprilagojene hitrosti ovadili? Morda zaradi rasizma, sovraštva do beguncev? Se niti ne bi čudil, glede na hitro spreminjajoče se vrednote.