Slovenija
10 ogledov

Hazarderjem vstop prepovedan!

igralnica1 bobo Žurnal24 main
V novogoriškem Hitu kritičnim igralcem iger na srečo prepovejo vstop. Gost pa ima tudi možnost samoprepovedi.

Po ocenah strokovnjakov igra približno 93 odstotkov ljudi. Večina nima pri tem nobenih težav, pri približno petih odstotkih pa lahko igranje preide v zasvojenost. Število iskalcev pomoči se, kot smo poročali, zadnja leta povečuje – tako kot se povečuje tudi ponudba. Zato nas je zanimalo, kako je za kritične igralce poskrbljeno v Hitu.

Zabava, ne bogatenje

© grafika Žurnal24

 
"Družba ima že več let uveljavljen sistem preprečevanja problematičnega igranja. Redno izdajamo prepovedi vstopa igralcem, za katere upravičeno sumimo, da so nagnjeni k pretiranemu igranju, gostje pa se lahko odločijo tudi za samoprepoved, kar pomeni, da jih enostavno vnesemo v bazo gostov, ki jih ne spuščamo v svoje igralniške kapacitete," pojasnjuje vodja korporativnega komuniciranja Tilen Majnardi . Da lahko odkrivajo goste, nagnjene k prekomernemu igranju, izvajajo stalna izobraževanja zaposlenih, ki so gostom in njihovim sorodnikom ali prijateljem na voljo za pogovor. Gostom pa je na voljo tudi brošura o sistemu preprečevanja. "Temeljno načelo, ki se ga je treba držati pri igranju na srečo, je, da vložek v igranje razumemo kot plačilo zabavne storitve in ne kot priložnost za reševanje finančnih ali drugih osebnih težav," med drugim sporoča.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.