Slovenija
15 ogledov

Heroin pri nas za polovico cenejši

Milovan Ipavec. Policisti so si pri zelo zapleteni preiskavi pomagali s fotograf Žurnal24 main
V Novo Gorico prihaja po drogo nekaj deset zasvojencev iz Italije. Glavni razlog je seveda denar.

Izsledki sodne obdukcije v primeru smrti 41-letnega italijanskega državljana, ki so ga pred kratkim našli mrtvega v Solkanu, ob njem pa pribor za vbrizgavanje droge, še niso znani. Vodja novogoriških kriminalistov Milovan Ipavec je povedal, da so ga na osnovi opazovanja poznali, nikoli pa obravnavali.

Dogodek je znova opozoril na problematiko italijanskih zasvojencev, ki prihajajo v Novo Gorico po drogo, ker je pri nas bistveno cenejša. Ipavec je opozoril, da lahko policisti ta pojav spremljajo le v zakonski pristojnosti, in dodal, da jim je lani uspelo število italijanskih zasvojencev, ki prihajajo k nam, nekoliko zmanjšati. Omenil je tudi, da na tem področju dobro sodelujejo z italijanskimi varnostnimi organi in izrazil prepričanje, da so za reševanje te problematike bolj pristojne druge ustanove, predvsem pa starši zasvojencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.