Slovenija
133 ogledov

Hiša, pašnik in avtodom

Gorenak Vinko Anže Petkovšek
Vinko Gorenak. “V Ljubljani nimam trisobnega stanovanja, niti žena ali sin.”

Stanovanja. Potem ko smo pred časom poročali o poslanskih stanovanjih, tudi 19 kvadratnih metov velikem Vinka Gorenaka (SDS), se je oglasilo kar nekaj anonimnežev. Trdili so, da naj Gorenak sploh ne bi živel v poslanskem stanovanju, ampak naj bi tam prebival njegov sin ali pa naj bi ga celo oddajal. Vir je še navedel, da ima Gorenak stalno prebivališče prijavljeno na počitniški hiši v Občini Šmarje pri Jelšah, najbrž zato, “da dobi potne stroške”, a je zelo malo tam. Anonimni “bivši sodelavci” z ministrstva za notranje zadeve pa so namignili, da je, ko je bil še na policiji, v Ljubljani dobil trisobno stanovanje in ga “verjetno odkupil po jazbinškovem zakonu”.

Prodal stanovanje v Celju

Nič od tega ni res,” je dejal Gorenak. Povedal je, da je leta 1983 res dobil 56 kvadratov veliko družbeno stanovanje, vendar v Celju in ne v Ljubljani. Leta 1991 ga je po Jazbinškovem zakonu odkupil, deset let zatem pa prodal. Poleg tega je z ženo leta 1993 v Šmarju pri Jelšah kupil leseno brunarico, ki jo je leta 2000 podrl in tam postavil 70 kvadratov veliko stanovanjsko hišo. “In kadar nisem v Ljubljani, živim prav tu in nikjer drugje,” je zatrdil Gorenak.

Pri sinu v Komendi

Zanikal je, da bi v poslanskem stanovanju živel njegov sin ali da bi ga celo oddajal, saj sta zakonca Gorenak, potem ko sta leta 2001 prodala stanovanje v Celju, leta 2005 sinu kupila dvoinpolsobno stanovanje v Komendi. V tem je do leta 2007, kadar je bil službeno v Ljubljani, stanoval tudi Gorenak, je potrdil. Ko pa je sin to stanovanje prodal in si “kupil družinsko stanovanje v Celju,” je Gorenak od vlade v uporabo dobil službeno garsonjero v Ljubljani. Leta 2008 se je preselil v trisobno stanovanje državnega zbora, leta 2009 pa ga je zamenjal za poslansko garsonjero na Igriški ulici, o čemer pa smo že poročali.

Komentarjev 13
  • Veteran 21:30 22.januar 2012.

    Raje ugotovite kaj so si Janković in njegova družina prilastili?

  • Fertel 20:36 22.januar 2012.

    Moja!!!

  • Fertel 20:36 22.januar 2012.

    Moja!!!