Slovenija
7893 ogledov

Hiša pogorela, dve osebi v kritičnem stanju

požar Rogaška Slatina PGD Rogaška Slatina
Dve osebi sta zaradi opeklin v kritičnem stanju. Gasilci svarijo.

V požaru stanovanjske hiše, ki je v noči na šesti maj izbruhnil v kraju Sveti Vrh v občini Mokronog -  Trebelno, sta se dve osebi tako hudo poškodovali, da sta v smrtni nevarnosti. 

"Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da se je v požaru hudo poškodovala 58-letna ženska. Zaradi hudih opeklin so jo reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti so takoj pričeli z iskalno akcijo moškega, ki naj bi se v času požara prav tako nahajal v hiši in ga kmalu našli hudo poškodovanega v kmetijskem objektu v bližini. 65-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Po podatkih iz bolnišnice sta zaradi hudih opeklin oba v smrtni nevarnosti," so sporočili z novomeške policijske uprave. 

Prve ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo v prostoru v prvem nadstropju, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše.

Gasilci PGD Mokronog so na svojem facebook profilu objavili opozorilo, kako nevarno je gasiti. 

"Apeliramo pa na lokalne rojake, ki skusajo v napadu adrenalina pomagati. Brez zaščitne opreme, torej v tem primeru nujno potrebni čelada in IDA, je bilo posredovanje tudi smrtno nevarno. S strehe so padale opeke, lomila so se okna. Za naslednjič torej, previdno in pamet v roke," so zapisali. 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • janez60 16:16 07.maj 2018.

    Slovenska abeceda ima tri črke, ki jih pa komentator ne zna uporabljati,