Slovenija
9819 ogledov

Zmeda na smučiščih, vlada jih je čez noč zaprla, poteka krizni sestanek

Smučanje v Sloveniji Profimedia
Upravljalci smučišč od vlade še niso prejeli nobenih jasnih navodil glede izvajanja hitrih testov na smučiščih.

"Da danes ne smemo obratovati, smo izvedeli pozno sinoči, za delovanje po 1. 1. pa bomo morali zagotoviti hitre teste. V tem trenutku iščemo rešitve, potrudili se bomo, da bi smuka pri nas lahko potekala," pravi Barbara Božič z RTC Krvavec.

Po novem vladnem odloku, ki ga je vlada sprejela včeraj zvečer, obratovanje žičniških naprav ni več dovoljeno, prepoved pa ostane v veljavi do 1. 1. 2021.  V novem letu bo obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljeno pod pogojem, da upravljalec naprav zagotovi hitro testiranje (HAGT) v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče.

"Želeli bi navodila, ki jih ne bi prejeli dan prej"

Vlada, kot navaja Božičeva, jim doslej ni posredovala še nobenega uradnega navodila, kateri hitri testi so primerni za uporabo, kje jih nabavijo in kdo bo, glede na to, da je za to potrebna usposobljena oseba, teste izvajal. "Želeli bi uradna, jasna navodila, ki jih ne bi prejeli zadnji dan," poudarja Božičeva. Vlada je odlok o prepovedi delovanja žičniških naprav sprejela sinoči, kot je razvidno iz Uradnega lista pa odlok začne veljati, 24. 12. 2020. 

Trenutno poteka urgentni sestanek žičničarjev z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem in z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom.  

Rogla: odprli, zaprli

Na Rogli, kjer so v torek smučišče zaradi majhnega števila smučarjev, kar je posledica vladnega ukrepa omejevanja na občine, po le nekaj dneh zaprli, so smučišče v petek nameravali odpreti ponovno. "Glede na vladni odlok bo smučišče do prihodnjega leta zaprto," pravijo v podjetju Unitur, ki upravlja z žičnicami. Kako bomo naprej, ta trenutek še ne vedo.

‼️ Vlada Republike Slovenije je izdala nov Odlok, s katerim obratovanje žičniških naprav NI DOVOLJENO. Tako do konca...

Objavil/a Rogla dne Sreda, 23. december 2020

Pohorje: Smučarje prosili, da zapustijo smučišča

Zaprta so tudi smučišča na Pohorju. Kot poroča Večer, so se smučarji zjutraj še spustili z vrha Mariborskega Pohorja, vendar so jih po eni uri prosili, da smučišče zapustijo, in jim vrnili denar za plačane vstopnice. "Ko sem se včeraj zvečer odpravil v posteljo, je še veljalo, da so smučišča odprta. Zjutraj, ko sem se zbudil, pa sem ugotovil, da se je nekdo čez noč odločil drugače," je za Večer povedal direktor Marproma Bernard Majhenič.

POHORSKA SMUČIŠČA ZAČASNO ZAPRTA ⚠ Zaradi odloka Vlade RS, ki je bil sprejet sinoči okoli 22. ure in prepoveduje...

Objavil/a Visit Pohorje dne Četrtek, 24. december 2020

Evakuacija z Velike planine

Zaradi sinočnje odločitve vlade tako od danes dalje ne obratuje več nihalka na Veliko planino, zaradi česar so se pojavile težave. "Lastnike koč, ki se nahajajo na Veliki planini obveščamo, da bo evakuacijska vožnja za prevoz v dolino le jutri, 25. decembra 2020 ob 12. uri. Danes zaradi močnega vetra evakuacijske vožnje žal ne moremo zagotoviti," so sporočili iz podjetja Velika planina. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • jurij2 18:34 25.december 2020.

    Mogoče se spomnite nadaljevanke lud,znanjem,normalan to jojo dela z nami

  • linklukab 15:35 24.december 2020.

    www︎.︎OrPic︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • gregor51 14:14 24.december 2020.

    pravilno vlada