Slovenija
9 ogledov

Hladna jutra napovedujejo jesen

Jesen Profimedias
To jutro so na Kredarici zabeležili -2 stopinji Celzija, tudi po nižinah je bilo hladno.

V Ljubljani so zjutraj ob sedmih, kot poroča Arso, izmerili 4 stopinje Celzija, ravno tako v Gorenji vasi in Ilirski Bistrici. V Babnem Polju so zjutraj termometri kazali le 2 stopinji nad ničlo, v Ratečah 3. Na Kredarici se je temperatura spustila pod ničlo, izmerili so 2 stopinji minusa.

Sneg v Avstriji

Sicer so tudi na naši Kredarici ta konec tedna že preštevali prve snežinke; to jutro so jih v avstrijskih Alpah, kjer je na nekaterih predelih snežna pošiljka visoka 20 centimetrov. Avstrijski Korošci so medtem to jutro že strgali svoja vetrobranska stekla, poroča oe245.at.

Jesen je pred vrati; tudi jutri bodo jutranje temperature precej svežen naerili bomo od 2 do 10 stopinj Celzija, čez dan se bodo temperature vrtele okrog 20, na Primorskem 24 stopinj.

V četrtek bo še naprej sveže in delno jasno, podobno bo tudi v petek. Tudi konec tedna bo še razmeroma sončen, napovedujejo na Arsu. "Jutra bodo sveža, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo postopno topleje, v nedeljo bo že okoli 24 stopinj tudi v notranjosti Slovenije," napovedujejo na Arsu. V ponedeljek bo sprememba vremena; prehodno bo deževalo, v torek in sredo pa bo spet suho vreme z malo nižjo dnevno temperaturo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.