Slovenija
279 ogledov

“Hočem, kar mi pripada”

“V teh prostorih v bližini koprskega sodišča sem nameraval urediti lokal,” pravi Žurnal24 main
Spor. Gostinec iz Izole meni, da ga želijo v NLB Leasingu izigrati in dobiti podkupnino.

Menim, da me hočejo izriniti iz posla in da imajo za prostore drugega kupca,” ocenjuje Fabricio Labinjan, gostinec iz Izole. Pred časom je z NLB Leasingom sklenil pogodbo za okoli 300 kvadratnih metrov velik poslovni prostor v bližini koprskega sodišča; skupna vrednost posla je nekaj manj kot 900 tisoč evrov, ki naj bi bili plačani v 15 letih.

Poslovni prostor bi moral gostinec prevzeti že septembra 2007 od gradbenega podjetja ES Gorica Energetski sistemi, ki pa je s predajo zamujalo; zato se je nabralo za blizu sto tisočakov penalov. “Ta denar si je prisvojil NLB Leasing. Sploh ne vem, zakaj mu je gradbinec ta znesek nakazal. Hočem, kar mi pripada; penali so moji,” poudarja Labinjan.

Sodišče bo odločilo, kdo ima prav.
Andrej Pucer, NLB Leasing Koper

 

Zanika korupcijo

Andrej Pucer, direktor koprske družbe NLB Leasing, je predlagal dogovor, ki bo “dober za oba”; po gostinčevem mnenju želi Pucer torej podkupnino. Ta to odločno zanika, a Labinjan je na policijo sredi prejšnjega meseca že vložil ovadbo, napoveduje pa tudi tožbo zaradi ravnanja, ki bi po oceni njegovega odvetnika lahko imelo znake dejanja poslovne goljufije.

Čevlji so preveliki
Človek je obul prevelike čevlje, v bistvu je on nam dolžan še več kot 400 tisoč evrov,” pa zatrjuje Pucer. Poslovni prostori so se medtem znašli v ponudbi ene izmed nepremičninskih agencij.Prodaja jih za 960 tisoč evrov, oglas pa je naročil Labinjan, ki pravi, da je le želel preveriti, ali jih je mogoče prodati; dejansko seveda ni lastnik prostorov.

NLB Leasing je medtem razdrl lizinško pogodbo, hkrati pa Labinjanu pošilja pozive k mesečnemu plačilu lizinškega obroka in mu zaračunava zamudne obresti. O tem, kdo ima prav, bo odločilo sodišče. Izterjane penale je NLB Leasing sicer pobotal s terjatvami, ki jih ima do gostinca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.