Slovenija
14096 ogledov

Hojs z objavo o STA na Twitterju sprožil plaz zgražanja

Aleš Hojs STA/Nebojša Tejić
Na družabnem omrežju Twitter je objava notranjega ministra Aleša Hojsa sprožila množično zgražanje. Ministrov izzivalen tvit proti Slovenski tiskovni agenciji (STA), ni bil dobro sprejet.

Notranji minister Aleš Hojs je namreč objavil tvit, v katerem je zapisal, da ključna beseda, s pomočjo katere ljudje Slovenski tiskovni agenciji namenjajo 5 evrov, ne obstaja. Iz tvita je razvidno, da je namesto prave ključne besede na številko 1919 poslal besedo STA 0.

Milan Krek, direktor NIJU Cenzura Slovenija Ukom jim je prepovedal nastopati pred kamerami

Tvit je na družabnem omrežju v hipu sprožil odzive številnih komentatorjev. Nekaj jih objavljamo spodaj.

Kot je znano, STA že 122 dni opravlja javno službo brez plačila zanjo s strani Vlade RS, kar je jasno napisano tudi na spletni strani STA-ja. Tudi Evropska komisija je ta teden dala zeleno luč za financiranje javne službe Slovenske tiskovne agencije. Na potezi je zdaj Urad vlade za komuniciranje (Ukom).

STA Slovenija Burleska: Vlada želela dokumente, ko jih je dobila, jih je neodprte vrnila

Na STA so spomnili, da je vlada kljub namigu Evropske komisije, naj umakne zahtevo za notifikacijo državne pomoči, pri njej vztrajala, z objavljeno odločitvijo pa se je izkazalo, da pri takšnem financiranju tiskovne agencije, ki opravlja javni servis obveščanja javnosti na način in pod pogoji, kot je to v primeru STA, ne gre za obliko nedovoljene državne pomoči.

STA Slovenija Veselinovič se je nagradi odpovedal, tako odgovarja Ukom

Ukom je sicer 8. januarja napovedal, da bo zakonsko določen znesek STA nakazan takoj, ko bo Evropska komisija dala pozitivno mnenje. Ukom je Evropsko komisijo prosil za mnenje, ker je ocenil, da je financiranje STA s protikoronskim svežnjem vprašljivo glede skladnosti s pravili EU o konkurenci, zlasti s pravili o podeljevanju državnih pomoči.

STA Slovenija Evropska komisija dala zeleno luč, na potezi Ukom

Danes torej mineva že 122. dan, odkar STA opravlja javno službo brez plačila s strani države.
 

Komentarjev 49
  • mirror 08:48 03.maj 2021.

    Zgražajo se samo na levi strani. Prišel je čas, ko naj poskrbi vsak zase. STA in ostali mediji naj se preživljajo sami. Če so že trobila strank, naj jih še one plačujejo, ne pa cela država.

  • Avatar olor
    olor 08:01 03.maj 2021.

    Za Hojsa in njemu podobni je škoda komentarja.

  • si_rob 07:20 03.maj 2021.

    Če bi bil Hojs kaj vreden, bi delal v gradbeništvu, tako pa je odšel v politiko.