Slovenija
22 ogledov

Homofobični napad v Ljubljani?

Italijanski gejevski aktivist Antonio Parisi je na ljubljanski železniški postaj Žurnal24 main
Konec tedna sta dva mladeniča napadla italijanskega gejevskega aktivista Antonia Parisija. Utrpel je hude poškodbe ustnic. Policija: Ali gre za homofobni napad, ne moremo potrditi.
Organizacija Arcigay s svojimi podružnicami v Trstu in Vidmu je ostro obsodila homofobični napad in poudarila, da takšni in podobni napadi kažejo na veliko potrebo po promociji kulture spoštovanja in vključevanja.

V noči s petka na soboto je bil v Ljubljani napaden italijanski gejevski aktivist Antonio Parisi, sicer umetniški vodja zavoda Jotassassina, je sporočila Italijanska glbt-organizacija Arcigay.

Med potjo domov sta ga na železniški postaji v Ljubljani napadla dva mladeniča. Sprva verbalno, nato še fizično. Oskrbeli so ga v Kliničnem centru Ljubljana, zdravljenje pa mora zaradi hudih poškodb ust nadaljevati tudi v Italiji.

Omenjeni incident preiskujejo tudi pri Legebitri, ki se je že povezala z Arcigayem, hkrati pa poskušajo na policiji pridobiti dodatne informacije o dogodku.

Po poročanju organizacije Arcigay je na kraj dogodka prispela policija, ki pa je naredila le zapisnik o incidentu in na pomoč ni poklicala rešilca. Na ljubljanski klinični center mu je pomagala prijateljica, poroča revija Narobe.

Ne vedo, ali je šlo za homofobično dejanje
Na  Policijski upravi Ljubljana so nam potrdili,da so bili konec tedna obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Trgu Osvobodilne fronte v Ljubljani. Ugotovili so, da je za zdaj še neznana oseba udarila italijanskega državljana pred lokalom na ulici.

"Italijanski državljan je zaradi lahkih telesnih poškodb podal predlog za pregon. Kazenski zakonik Republike Slovenije namreč določa, da se pregon kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe začne na predlog oškodovanca kaznivega dejanja. Policisti so na kraju dogodka ponudili možnost obveščanja zdravstvene ustanove, vendar je oseba, ki je spremljala Italijanskega državljana, to možnost odklonila in sama poskrbela za prevoz v UKC, kjer so mu poškodbe oskrbeli," je povedal Vinko Stonjšek s PU Ljubljana.

Okoliščine dogodka še preverjajo, po do zdaj zbranih obvestilih na PU Ljubljana ne morejo potrditi, da bi bil vzrok za napad homofobija, kot trdi organizacija Arcigay.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.