Slovenija
47 ogledov

Hop cefizelj, pa te imamo

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Zapornik. V Okroglem prijeli 33-letnega ubežnika iz novogoriških zaporov.

Naklo. 33-letnega Jeseničana, ki se konec marca ni vrnil z izhoda v novogoriški zapor, so kranjski kriminalisti v soboto prijeli pri vlomu v stanovanjsko hišo na območju Okroglega pri Naklem.

Policisti so ugotovili, da se je osumljeni dlje časa skrival po gozdovih Udinboršta severno od Kranja. Kot je za povedal tiskovni predstavnik policijske uprave Kranj Andrej Zakrajšek, so na podlagi sledenja in informacij domačinov najprej izsledili ubežnikov avtomobil (neuradno avtomobil ni bil ukraden temveč naj bi ga ubežnik kupil). “Kmalu zatem so policisti ugotovili, da se še vedno nahaja na Okroglem. Vdrl je v ne stalno naseljeno hišo. S pomočjo službenega psa so policisti osumljenca brez večjega upiranja prijeli še v stanovanjski hiši,” pojasnjuje Zakrajšek.

Spomnimo, o zaporniku smo že pisali maja v Žurnalu24, po tem ko je pristopil do starejše ženske v Jeseniškem Rovtu.

Vlomi in nasilje
Koliko kaznivih dejanj je v dobrih dveh mesecih na begu zagrešil 33-letnik, policisti še preiskujejo, kot dodaja Zakrajšek, pa jih je kar nekaj, predvsem tatvine in vlomi. Policisti so v teku preiskave potrdili tudi sum, da je bil ubežnik 14. maja udeležen v nasilni rop v Šorlijevem naselju v Kranju, kjer je s 23 letnim sostorilcem, prav tako doma z Jesenic, pretepel 42 letnega Kranjčana in mu iz denarnice vzel 250 evrov. Žrtev na srečo ni utrpela resnejših posledic, dodaja Zakrajšek.

Že v zaporu
Policisti so zapornika odpeljali nazaj v zapor, proti njemu in njegovemu mlajšemu pajdašu pa so podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma ropa.

Kriminalisti in policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij in dokazov še o drugih storjenih kaznivih dejanjih, zahvaljujejo pa se občanom, ki so z informacijami pripomogli k prijetju, in še naprej pozivajo vse, da o kaznivih dejanjih oziroma opažanjih sumljivih oseb obvestijo policijo na številko 113, najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon 080 1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.