Slovenija
25 ogledov

Hospic išče partnerja

Hiša hospic še vedno ni zaživela, a ne le zaradi zamakanja ob dežju – težave so Žurnal24 main
Za začasno rešitev financiranja hiše hospic bodo iskali partnersko ustanovo.

Hiša hospic bo skušala poiskati ustanovo, bodisi bolnišnico, bodisi dom za starejše, preko katere bi lahko prišla do sredstev za delovanje, dokler ne bodo razpisane in podeljene koncesije s področja socialnega varstva. Hiša se namreč že od začetka delovanja sooča s težavami pri financiranju, zaradi česar ji je grozilo tudi zaprtje.

Predsednica Slovenskega društva hospic Tatjana Fink se je danes na temo financiranja hiše hospic, edine tovrstne hiše v Sloveniji, v kateri skrbijo za umirajoče bolnike, sestala z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem in ministrom za delo, družino in socialne zadeve Andrejem Vizjakom.

Po sestanku je povedala, da upa, da so našli skupno kratkoročno rešitev. Po njenih besedah bodo skušali najti ustanovo, ki je nosilec dejavnosti neakutne bolnišnične obravnave, in z dogovorom omogočili, da bi hiša hospic lahko prišla do sredstev Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za zagotavljanje zdravstvenega dela oskrbe hudo bolnih. Slovensko društvo hospic se je za financiranje že dogovarjalo s Splošno bolnišnico Sežana, vendar pa do partnerstva ni prišlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.