Slovenija
15 ogledov

Hotel bogatejši za tri luksuzne apartmaje

Prenovljeni City hotel je bogatejši za 86 novih hotelskih sob in tri luksuzne ap Žurnal24 main
Po 22 mesecih so v Ljubljani odprli prenovljeni City hotel Ljubljana.

V središču Ljubljane so odprli prenovljeni City hotel Ljubljana. V 22 mesecih so tako preuredili 7500 kvadratnih metrov površin, naložba pa je bila vredna 9,3 milijona evrov.

Hotel bogatejši za 86 novih hotelskih sob

Prenovljeni Hotel City ima novo tudi hotelsko preddverje z recepcijo. © Žurnal24

 
Prenovljena hotelska hiša je tako bogatejša za 86 novih hotelskih sob in tri luksuzne apartmaje. Skupaj z obstoječimi, ki so bile zaradi statičnih posegov deloma tudi vključene v obnovo, je skupno število hotelskih sob 200. Hotel ima tudi nov, večnamenski prostor restavracije in novo kuhinjo, novo konferenčno središče s štirimi dvoranami, novo hotelsko preddverje z recepcijo in dnevnim barom, nove tematsko zaokrožene prostore (računalniški kot, miniknjižnico, kotiček za najmlajše), 30 novih parkirnih mest in letno teraso.

Prenova tudi s pomočjo evropskih sredstev
Pred odprtjem hotela je njegova direktorica Saša Zupan povedala, da je projekt prenove hotela delno financirala tudi Evropska unija. Evropska sredstva so predstavljala 8,5 odstotka vrednosti naložbe, medtem ko sta lastnika – zakonca Nikolaj in Marjanca Krajc – preostala sredstva pridobila z bančnimi posojili in dokapitalizacijo. Sicer pa je bilo od skupno preurejenih 7500 kvadratnih metrov površin 5100 kvadratnih metrov novogradnje (nova hotelska zgradba in konferenčno središče) in 2400 kvadratnih metrov preurejenih površin (servisni in drugi kletni prostori).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.