Slovenija
12 ogledov

Hoteli globoko v rdečem

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Minus. Hoteli Bernardin 4,4 milijona, LifeClass pa 3,5 milijona evrov izgube.
Statistika optimistično
Podatki. Marca letos so v turističnih nastanitvenih objektih po Sloveniji opazili za devet odstotkov več prihodov turistov kot marca lani. Prenočitev turistov pa je bilo za sedem odstotkov več, sporočajo z državnega statističnega urada.

Ne glede na dober obisk so obalni hotelirji zabredli globoko v rdeče številke. Portoroški Istrabenzovi hoteli so namreč lansko poslovno leto pridelali 3,5 milijona evrov izgube, a tudi letos ne bodo prišli na zeleno vejo. Napovedujejo namreč, da bodo leto končali z minusom v višini 3,1 milijona evrov. Družba Istrabenz Turizem je sicer tudi precej zadolžena – dolg dosega skoraj 78 milijonov evrov.

Načrti niso bili doseženi

“Vzrokov za to, da načrtovani rezultati niso doseženi, je več, glavni pa je dolgotrajna gospodarska kriza, ki je bila na slovenskem trgu še posebno izrazita,” pojasnjujejo. Kot so zapisali v letnem poročilu, tudi poslovanje hotela Kempinski Palace ne dosega pričakovanih rezultatov, matično družbo Istrabenz Turizem pa poleg tega bremenijo finančne obveznosti, povezane prav z drago obnovo tega hotela.

Še slabše pa so poslovali Hoteli Bernardin, v sklop katerih spadajo tudi objekti v Simonovem zalivu, pa skupina Metropol ter Hotel Piran in Salinera. Medtem ko so imeli leta 2009 še dobiček – dosegli so nekaj več kot 220 tisoč evrov – so lansko poslovno leto končali s kar 4,4 milijona evrov izgube. Vodstvo družbe se na prošnjo za komentar teh rezultatov ni odzvalo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.