Slovenija
37 ogledov

Hotelirji zmerno zadovoljni

mol_ljubljana_bobo_2610 Žurnal24 main
Ljubljano si je v sedmih mesecih organizirano ogledalo več kot 25 tisoč gostov.

Po tem, ko so iz Turizma Ljubljana sporočili, da so julija zabeležili za 22 odstotkov več nočitev kot lani, so zadovoljstvo z nočitvami izrazili tudi hotelirji.

V Monsu so bile sobe od začetka junija do danes za več kot 60 odstotkov bolje zasedene kot v enakem obdobju lani, ležišča pa kar 98-odstotno bolje kot lani. Velik porast je vodja prodaje Gregor Gorenc pripisal večjemu številu turističnih skupin, pa tudi več individualnim potnikom iz različnih evropskih držav. Dodal je, da bo to "ublažilo izpad nočitev in prihodkov od poslovnega turizma v pomladnih mesecih". Že zdaj pa zaznavajo tudi več rezervacij za jesenske poslovne dogodke.

V hotelu v središču mesta – v City Hotelu – pa je bila zasedenost do junija malo slabša kot lani. Julija pa so lanski obisk že presegli za 18 odstotkov. "Tudi avgusta dobro kaže," je povedal vodja prodaje in rezervacij Rudi Gubenšek. Vendar je dodal, da popolne zasedenosti hotela, do katere je občasno prihajalo v preteklih letih, letos še ni bilo.

Boljšo zasedenost postelj kot lani v poletnem času so zabeležili tudi v Alibi hostlih. Direktor Gorazd Bračun je povedal, da prihodki sicer ne bodo višji, saj so morali cene nočitev glede na lani spustiti za okoli dvajset odstotkov. Podoben, povprečen obisk, pričakuje tudi v prihodnjih mesecih.

Več nočitev, več ogledov
Po podatkih Turizma Ljubljana je bilo sicer med januarjem in julijem letos 313.666 nočitev, to je 6,8 odsotka več kot v enakem obdobju lani. V ta podatek je zajetih okoli 80 odsotkov vseh namestitvenih zmogljivosti. Podobno kot v zadnjih letih so na prvem mestu po številu nočitev Italijani, sledijo jim Nemci, Britanci, Srbi in Avstrijci ter gostje iz Združenih držav Amerike. Uradni podatki Statističnega urada Repulike Slovenije za prvih pet mesecev leta pa kažejo, da je Ljubljano obiskalo 114.138 obiskovalcev, prenočitev v vseh prenočitvenih zmogljivostih pa je bilo za 6 odstotkov več kot lani ozrioma 221.899.

Ob tem so v Turizmu Ljubljana julija imeli za skoraj pol oziroma 46 odstotkov več naročenih ogledov mesta kot lani, 127. Ljubljano si je tako organizirano ogledalo 3.609 gostov. V sedmih mesecih so sicer izvedli skoraj 880 ogledov, kar je pravzaprav toliko kot lani. Po mestu so doslej tako popeljali več kot 25 tisoč turistov.  

V Turizmu Ljubljana pravijo, da so za razliko od lanskega leta z rezultati turistične sezone v Ljubljani do zdaj zadovoljni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.